AKP'li Sezal: Cumhurbaşkanı halktan uzak

Güncelleme Tarihi:

AKPli Sezal: Cumhurbaşkanı halktan uzak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2006 18:30

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Sezal, Türkiye’nin halk gibi düşünen bir cumhurbaşkanına ihtiyaç duyduğunu savunarak, “Cumhurbaşkanı'ndan şikayetimiz yok ama, halktan uzaklaşmış bir insan. Halk gibi düşünemiyor” dedi.

Haberin Devamı

Milletvekili Sezal, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde AKP merkez ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi toplantısında MHP ile CHP’yi sert dille eleştirdi. Türkiye’nin koalisyona tahammülünün bulunmadığını ileri süren Sezal, ülkenin geleceğinin güzel olması için AKP’nin tek başına iktidar olmasının şart olduğunu düşündüğünü söyledi.

Türkiye’yi hizmet yönünden içler acısı bir durumda devraldıklarını savunan Sezal, “Bu millet MHP’yi iktidara getirdi. Ama ‘Komünistler Moskova’ya’ diyen MHP’li kardeşlerim gitti o sosyal demokratların kanadının altına girdi. Demek ki bir kavga yokmuş. Peki halkı savunan, ‘benim ezilmiş insanım, köylüm, çiftçim, memurum’ diyen sosyal demokratlar ne oldu, nerde kaldı?” dedi.

DAVUL DENGİ DENGİNE ÇALACAK

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i de eleştiren Ali Sezal, “Cumhurbaşkanı'ndan şikayetimiz yok. Ancak, halktan uzak kalmış bir insan. Halk gibi düşünemiyor. Cumhurbaşkanı halkın içerisinden gelecek ve halk gibi düşünecek. Cumhurbaşkanı ile Başbakan ve devletin diğer kuruluşları kanun çıkmadan kol-kola girecek, devletin çatısını beraber çatacaklar. Davul dengi dengine çalacak. Yani; kanun rast makamında çalıyorsa, ut da rast makamında çalacak. Ayrı ayrı makamlarda olmuyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!