AKP'li meclis üyesinden, AKP'li başkana suçlama

Güncelleme Tarihi:

AKPli meclis üyesinden, AKPli başkana suçlama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2008 15:50

AKP’li Meclis Üyesi Şafi Teymur, AKP'li Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın kayıt dışı para topladığını ve ihale yolsuzluğu yaptığını iddia etti.

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde, AKP'li Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın birkaç gün önce basın toplantısı düzenleyip, aralarında bir belediye meclis üyesinin de bulunduğu kişiler tarafından kendisine şantaj yapıldığı ve komplo kurulduğuna yönelik iddiaları Aliağa'yı karıştırdı. Yazılı bir açıklama yapan AKP’li Meclis Üyesi Şafi Teymur, partidaşı Tansu Kaya'ya ağır suçlamalar yöneltti. Teymur, Belediye Başkanı Kaya'nın ihalelerde yolsuzluklar yaptığını, kirli işleri bulunduğunu, bunları örtmeye çalıştığını ileri sürdü.

Sert ifadelerle Tansu Kaya'ya yüklenen Şafi Teymur, 2006 yılında belediye denetleme komisyonuna başkanlık yaptığını kaydederek şunları söyledi:
“Denetleme komisyonunda 40 cilt hizmet takip fişi, yani takriben 1600 sayfanın kayıp olduğunu gördük. Geriye kalan fişlerle de para toplandığını ve bu paraların kimde olduğunu araştırdık, rapor ettik. Toplanan bir kısım paraların da kayıtlara geçmediği, kayıt dışı olduğu ve bu paraların Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Güngör’de olduğunu tespit ettik. Ben de birçok kez kayıp ciltlerle ilgili gerekli işlemin yapılması gereğini dile getirdim. Ancak başkan bizi duymazlıktan geldi. Başkan bir meclis toplantısında tüm meclis üyeleri ve katılımcıların huzurunda ‘Bakın kayıp fişleri bulduk burada’ diyerek masanın üstündeki siyah bir poşet gösterdi ve bu ifadesi meclis tutanaklarına geçti. Ne var ki 2007 yılı denetleme komisyonu raporunda kayıp 40 cildin bulunamadığı bir kez daha ortaya çıkarken, Başkan Tansu Kaya'nın tüm kamuoyuna yalan söylediği komisyonda da ispatlandı ve kayıtlara geçti. Konuyla ilgili bilgi edinme yasası çerçevesinde vermiş olduğum dilekçeme cevap da alamadım.”

İHALE YOLSUZLUĞU VE KİRLİ İŞLER

Başkan Tansu Kaya'nın ihale yolsuzluklarına ve başka kirli işlere karıştığını öne süren Şafi Teymur, son günlerde, kendisine komplo kurulduğuna ve şantaj yapıldığına ilişkin açıklamalarla bunları örtbas etmeye çalıştığını, hedef saptırdığını iddia ederek, şöyle devam etti:
“Tansu Kaya, kendisini masum ve mağdur göstermek maksadıyla, şantaj ve komplo gibi iddialarla basının önüne çıktı. Toplantının sürdüğü aynı dakikalarda, okuldan arkadaşı olan ve adı akaryakıt kaçaklığına karışan belediye şirket müdürü M.E.'nin apar topar, kaçarcasına evini yükleyip ilçeyi terk etmesi çok manidardır. Bu davranış panik halinde ne yaptıklarını bilmediklerinin bir göstergesidir. Bir dönem tüm parti yönetimi ve meclis üyelerinin imzalı bir metinle şirket müdürünü istemediklerini ve görevi bırakmasını beyan etmelerine rağmen, belediye başkanı tüm partilileri ve meclis üyelerini yok sayarcasına belediyenin şirket yönetimini bu şahsa teslim etmiş ve her alanda kendisine kol kanat gererek sahip çıkmıştır. Bu çirkin ilişkileri ve çelişkileri çözmek çok da zor değil. Başkan şimdi çıkıp şirket müdürünün neden ilçeyi terk ettiğini açıklamalıdır.”

‘ASIL KOMPLOCU KENDİSİ’

Kaya'nın komplo iddialarının yalan olduğunu savunan Şafi Teymur, asıl komplo kuranın kendisi olduğunu öne sürdü. Teymur şunları kaydetti:
“Kaya'nın komplo kurduğunu iddia ettiği kişiyi bizim yönlendirdiğimiz yönündeki ifadeleri de iftiradır. Her şey, bir takım ehil olmayan, proje üretemeyen başkan danışmanları, başkan yardımcıları ve belediye şirket müdürünün görevden alınması için belediye meclisine soru önergesi vermemle başladı. Vermiş olduğum önerge gündeme alınmamıştı. Ancak o günden itibaren şahsıma karşı edep, ahlak ve vicdan dışı fütursuzca saldırılar başladı. Başkan Kaya panik halinde ve suçüstü yakalanmıştır, alnına sürülmüş, silinmesi mümkün olmayan kara bir leke vardır.”
Başkan Kaya'nın kendisine komplo kurduğunu iddia ettiği kişiyi tehdit ettiğine yönelik de Aliağa Cumhuriyet Savcılığı'na verilen bir şikayet dilekçesi bulunduğunu öne süren Teymur, “Bu kişi, Başkan Kaya'nın kendisini telefonla arayıp tehdit ettiği ve can güvenliği olmadığını savunarak savcılığa dilekçe vermiştir” dedi.

BAŞKAN İL DIŞINDA

İzmir dışında olduğu bildirilen Belediye Başkanı AKP'li Tansu Kaya'ya ulaşılamazken, iddialarla ilgili gelecek günlerde açıklama yapacağı belirtildi.
Geçen hafta bir basın toplantısı düzenleyen Kaya, adını açıklamadığı bir belediye meclisi üyesi ve eski ilçe başkanları tarafından kendisine komplo kurulduğunu, makamına gelen bir kişi tarafından da şantaja maruz kaldığını iddia etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!