AKP'li Geçen 'Ali Dibo' savunmasında ısrarlı

Güncelleme Tarihi:

AKPli Geçen Ali Dibo savunmasında ısrarlı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2006 10:48

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ve il teşkilatını ihalelerde yolsuzluk yapmakla suçladığı için AKP yönetimince kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevkedilen Hatay Milletvekili Fuat Geçen, "Savunmam kamuoyuna ve basına yaptığım açıklamalardır" diyerek suçlamalarının arkasında durdu.

Haberin Devamı

AKP Merkez Yürütme Kurulu’nca (MYK), kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevkedilmek de Fuat Geçen’e "Ali Dibo" iddiaları konusunda geri adım attırtmadı. AKP Merkez Karma Disiplin Kurulu, Başkan Hakkı Köylü’nün imzasıyla Fuat Geçen’e bir yazı göndererek, "Parti yönetiminin kesin ihracını istediğini" resmen bildirdi ve "Ali Dibo" diye ifade edilen suçlamalarıyla ilgili savunma yapmasını istedi. Fuat Geçen’e yazılı ya da sözlü yapabileceği savunması için Mayıs ayı sonuna kadar süre tanıdı.

SAVUNMAMI KAMUOYUNA YAPTIM

Fuat Geçen ise yaptığı açıklamada, Ali Dibo iddialarıyla ilgili milletvekili olarak toplumu ve partiyi bilgilendirme görevi çerçevesinde açıklamalarda bulunduğunu bildirdi. Ali Dibo olayıyla ilgili tüm belge ve bilgileri basına ve basın aracılığıyla komuoyuna açıkladığını, parti yönetiminin de zaten bu nedenle ihracını istediğini kaydeden Geçen, "Disiplin Kurulu için çok özel bir savunma yapmama gerek yok. Bilgi ve belgeler zaten ortada. Ben savunmamı basına ve kamuoyuna yaptım" dedi.

Haberin Devamı

Fuat Geçen, iddialar ve bu konudaki görüşlerinde bir değişiklik olmadığını belirtirken, ihraç edilse de edilmese de "Ali Dibo olayının takipçisi olacağını" söyledi.

Fuat Geçen, seçim bölgesi Hatay’da AKP iktidarı dönemindeki ihalelerin, Hatay Milletvekili ve Grup Başkvanvekili Sadullah Ergin ile il yönetimi tarafından paylaşıldığı iddialarında bulunmuş, elindeki belgeleri açıklamış ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "Bu olayın üstüne gidin. Yoksa hükümetten düşünce Yüce Divan’a gidersiniz" uyarısı yapmıştı. Bunun üzerine AKP yönetimi de Geçen’i kesin ihraç istemiyle disipline sevketmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!