AKP'li Fırat'ın tazminat davasına ret

Güncelleme Tarihi:

AKPli Fıratın tazminat davasına ret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2006 14:28

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, Yeni Asır Gazetesi'nde yayınlanan bir yazıda, “kişilik haklarının ihlal edildiği” iddiasıyla, gazete ve yazarı Suat Çağlayan hakkında açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

Haberin Devamı

Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Fırat'ın avukatı Yonca Ozan ile davalı avukatı Simay Tezcan katıldı.

Avukat Tezcan, daha önce benzer bir konuda Fırat tarafından başka bir mahkemede de dava açıldığını ve bu mahkemenin verdiği tazminat kararının, Yargıtayca bozulduğunu belirterek, bozma ilamını mahkemeye sundu.

Fırat'ın avukatı Ozan ise bozma ilamına karşı karar düzeltmeye gittiklerini ifade ederek, “Bizim iddiamız Şeyh Sait'in torunu olarak nitelendirmenin kişilik haklarına saldırı olacağı hususudur. Çözümlenmesi gereken budur. Müvekkilimizin dedesi İstiklal madalyası sahibidir. O nedenle davanın kabulüne karar verilmesini istiyoruz” dedi.

Avukat Tezcan da söz konusu yazıdaki ifadelerin, kişilik haklarına saldırı niteliği taşımadığını savunarak, davanın reddedilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Yargıç Suna Türe, davanın reddine karar verdi.

DAVA KONUSU

Fırat'ın avukatı Rasim Kuseyri tarafından açılan davanın dilekçesinde, Yeni Asır Gazetesi'nde, 23 Aralık 2005 tarihinde, Suat Çağlayan'ın “Doğru Köşe” adlı köşesinde, “Menemen'den Parlayan Işık” başlıklı bir yazı yayınlandığı kaydedilmişti.

Dilekçede, söz konusu yazıda, “...Kubilay olayını ve Şeyh Sait'in şeriat istemi ile isyanını düşününce, insan ister istemez bugünü düşünüyor. Kubilay'ı karalamaya çalışanları, Şeyh Sait'in torunu AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ı...” şeklinde ifadelere yer verildiği belirtilmişti.

Bu ifadelerin, Fırat'ın kişilik haklarını ihlal ettiği savunularak, davalılardan 20 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!