AKP'li Fırat: Cumhurun başını biz seçeceğiz

Güncelleme Tarihi:

AKPli Fırat: Cumhurun başını biz seçeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2007 20:00

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, “Cumhurun başını biz seçeceğiz. Genel seçimler 'Ak mı, kara mı?' seçimidir” dedi.

Haberin Devamı

AKP Manisa İl Danışma Kurulu'nun toplantısına katılan Fırat, burada yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 2001'de başlayan AK Parti hareketinin, halkın yeniden iktidar olma hareketinin başlangıcı olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2007 yılı genel seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Fırat, şöyle konuştu:
“Genel seçimler 'Ak mı, kara mı?' seçimidir. Onun için işimiz kolay. Elbette ki halkımız yine 'Ak' diyecek ve kendini iktidara taşıyacaktır. Türkiye'nin en ücra köşesindeki AKP'li bile başını dik tutup, alnını açarak yürüyebilir. Bizim diğerlerinden bu farkımız var. Çünkü diğer iktidarlar gibi arkamızda kötü hatıralar bırakmadık. Gittiğimiz her yerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bize soruyorlar. Biz de herkese aynı cevabı veriyoruz. Cumhurun başını bu iktidar seçecek. Cumhurbaşkanı bu meclisin içinden çıkacak.”

CUMHURBAŞKANLIĞI ANKETİ

Cumhurbaşkanlığıyla ilgili Türkiye genelinde büyük bir anket çalışması yaptıklarını vurgulayan Fırat, “Her ilde yüzlerce kişiye 'Nasıl bir Cumhurbaşkanı olmasını istiyorsunuz?' sorusunu soruyoruz. Yani muhalefet partilerinin istediğini yapıyoruz. Halka soruyoruz. Cumhurbaşkanlığı konusunda kimse endişelenmesin. Biz verdiğimiz tarihte, nisan ayının içinde Cumhurun başına geçecek olan isimle meydanlara çıkacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Toplantıda, AKP Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi, Hüseyin Tanrıverdi, İsmail Bilen, Hakan Taşçı, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar ile AKP Manisa İl Başkanı Dursun Ali Yıldız ile partililer hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!