AKP'li Çömez'den Bakan Gül'e 'Nargin Adası' mektubu

Güncelleme Tarihi:

AKPli Çömezden Bakan Güle Nargin Adası mektubu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2007 13:56

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez Hazar Denizi’nde bulunan Nargin Adası’na bir Türk şehitliği yapılması için Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e bir mektup yazdı.

Haberin Devamı

Çömez, bir süre önce gittiği Azerbaycan’da ülkenin önde gelen tarihçilerinden milletvekili Sabir Rüstemhanlı'dan Nargin Adası hakkında bilgi aldı. Dünyanın 34 ülkesinde Türk şehitliği bulunduğunu hatırlatan Çömez, “Ancak, tarihimizin belki de en büyük acılarının yaşandığı Nargin Adası'nda şehitlik yok. Çok sayıda şehidimizin yattığı bu Ada'ya, bir şehitlik yapılması ya da anıt inşa edilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Dışişleri Bakanı Gül'e konuyla ilgili bir mektup yazan Çömez, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e de bu adanın tarihi öneminin tarih kitaplarına konması için talepte bulunacağını söyledi. Mektubunda, “Sayın Bakanım, Sarıkamış’ta donarak şehit olan 90 bin askerimizin trajedisini hepimiz biliyoruz ancak Nargin Adası’na getirilen çoğu şehit olan 10 bin askerimizi pek bilmiyoruz” diyen Çömez, Nargin Adası’na bir şehitlik ya da anıt yapılmasının, tarihi gerçeklerin daha fazla bilinmesine ve anlaşılmasına katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!