AKP'li belediye başkanı, halkı şarap tatmaya çağırdı

Güncelleme Tarihi:

AKPli belediye başkanı, halkı şarap tatmaya çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2008 15:12

DENİZLİ'nin Bekilli İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen Kültür, Sanat ve Şarap Festivali'nde, Belediye Başkanı AKP'li Halil Yaşar Yiğit, halkı şarap tatmaya çağırdı.

Yiğit, Atatürkçü olduğunu, aynı zamanda da AKP'li olduğunu belirterek,“Büyük bölümü üzüm yetiştiriciliğiyle uğraşan halkın refahı ve ekonomisinin yükselmesi için çalışıyorum. Bugün AKP ile şarap yan yana eşleştirilemeyecek bir şey mi? Burada söylediklerimiz çok farklı lanse edilmesin. İllaki ikisi yan yana gelsin anlamında değil. Fakat ikisi yan yana gelemez diye bir düşünce yok” dedi.

Bekilli Kaymakamlığı ve Bekilli Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür, Sanat ve Şarap Festivali, dün kortej yürüyüşle başladı. Vali Yardımcısı Abdullah Acar, AKP Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mehmet Yüksel ve Selma Aliye Kavaf ve bazı AKP'lilerin katıldığı kortej yürüyüşü Denizli Belediyesi Bandosu eşliğinde ilçe meydanında yapıldı. Kortej yürüyüşüne, bayraklarla ve asma dallarıyla süslenmiş at arabalarının katılması renkliler görüntüler yarattı. Kortej yürüyüşünün ardından protokol üyeleri şarap stantlarını gezdi. Bekilli Belediye Başkanı Halil Yaşar Yiğit ve Kaymakam Murat Çağrı Erdinç, AKP milletvekillerine standları gezdirip, şarap üreticileriyle tanıştırdı. Üreticilerle sohbet eden milletvekilleri, standlarda şarap içmek yerine üzüm yemeyi tercih etti. Bir şarap üreticisi milletvekillerine üzüm suyu ikram etti, ancak milletvekilleri ikramı geri çevirdi. Protokol üyeleri daha sonra Bekilli esnafını ziyaret etti. Festival kapsamında kurulun şarap standlarında vatandaşlara litrelerce ücretsiz şarap ikram edildi. Festivale katılan heykeltıraşlar, şairler, ressamlar ve tiyatrocular da standlarda Bekilli şarabının tadına baktı.

Festival öncesi yaptığı açıklamada, vatandaşları şarap tatmaya çağıran Belediye Başkanı Halil Yaşar Yiğit, DHA'ya ilginç açıklamalarda bulundu. Yiğit, halkının huzur ve refahı için mücadele ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“AKP bu ülkede yüzde 47 oy almış bir siyasi partidir. Takdir ederseniz ki yüzde 47 oy almış siyasi partinin içinde çok farklı konseptler de, çok farklı dallarda, çok farklı alanlarda düşünce sahibi ve üretim sahibi insanlar olabilir. Ben de idarecisi olduğum ve bana 2004 yılında teveccüh gösterip, bu makama getiren insanların yüzde 90 geçim kaynağı şarapçılık olan ilçenin belediye başkanı olarak ne yapmak düşer? AKP'li bir belediye başkanı olsam dahi, şarapla ilgili bölgemin geçim kaynağı yüzde 90 olan üzüm üreticiliği ve buna dayalı tarımsal sanayi sektörü olan şarapçılıkla ilgili halkımın ekonomisini huzur ve refahını artırmak için mücadele etmek düşer. Bundaki en büyük sıkıntı şu, sadece biz toplumsal olarak olayları uçlaştırmak noktasında başarı gösteriyoruz. Yani bugün AKP ile şarap yan yana eşleştirilemeyecek bir şey mi? Burada söylediklerimiz çok farklı lanse edilmesin. İllaki ikisi yan yana gelsin anlamında değil. Fakat ikisi yan yana gelemez diye bir düşünce yok.”

Başkan Yiğit, “Bugüne geldiğimiz süreçte çok yakında zamanda yaşadığımız siyasal, politik gelişmeleri düşündüğümüzde genelde lanse edilmeye çalışılan AKP veya bu partinin mensuplarına vurulmaya çalışılan damga bunun aksi yönündeydi. Bunun aksini iddia ediyorum. İddia edildiği gibi değil, ben laik, Atatürkçü bir belediye başkanıyım ve siyasi partimde AKP'dir” diye konuştu.
Üç gün sürecek festivalde Muazzez Ersoy, Nurettin Rençber konser verecek, halk dansları ekipleri gösteriler yapacak, ‘Yüzyılın Hayyamı’ isimli şiir yarışması düzenlenecek, Cezmi Ersöz, Yaşar Çallı gibi ressam ve yazarlar söyleşi yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!