AKP'li adaydan Tanju Okan şarkısıyla seçim startı

Güncelleme Tarihi:

AKPli adaydan Tanju Okan şarkısıyla seçim startı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2009 18:52

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, bugün seçim kampanyasının startını Tanju Okan'ın ‘Bu benim halkım’ şarkısıyla verdi.

Bilgisayarlı animasyonla projelerini açıklayan Aksoy, seçilirse Alsancak Garı'nı demiryolu müzesine dönüştürecek, deniz akvaryumu kuracak, Alsancak Stadı yanına otel ve kongre merkezleri yapacak.

Alsancak Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy kampanyayı, ‘İzmir için değişim şart’ ve ‘Sen İzmir'sin büyük düşün’ sloganlarıyla başlattı. Taha Aksoy, Enrico Macias'ın ‘A la face de l’humanite’ şarkısını aranje eden Türkçe sözlü hafif müziğin güçlü sesi merhum Tanju Okan'ın 1975 yılında seslendirdiği ‘Bu benim halkım’ şarkısının kendisi için düzenlendiği ‘O Taha Aksoy’ parçası eşliğinde kürsüye çıktı. Şarkıda nakarat bölümünde ‘Taha Aksoy onun adı. Onurludur, diktir başı. İzmir'in yeni başkanı. O Taha Aksoy, o Taha Aksoy’ sözleri yer aldı.

Taha Aksoy buradaki konuşmasında İzmir'in hız treninde yerini vagon değil lokomotif olarak alması gerektiğini belirterek, “İzmir'in asıl kaderi budur. Dünya koşarken İzmir duramaz. Çünkü İzmir özgürlüğün, ilerlemenin dinamosudur. İzmir'deki bu seçim belediye başkanlıklarını şu ya da bu partiye kazandırma seçimi değil. Değişimi yakalama, hızlı dünyada yerini alma seçimidir” dedi. Aksoy'un konuşmasının ardından barkovizyonda bilgisayar animasyonlarıyla hazırlanmış projeler 5 dakika süreyle gösterildi.

BAKANLAR CHP'Lİ YÖNETİMİ ELEŞTİRDİ

Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin 700 milyon liradan 3 milyar liraya çıktığını, ancak artan bütçeye rağmen hizmetlerin artmadığını öne sürdü. Gönül, “Hizmet almak için Taha Aksoy'un belediye başkanlığını bekliyoruz. Bu seçimi fırsat olarak kullanın” dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın da AKP'li belediyelerin iş başında olduğu İstanbul, Ankara, Antalya, Kayseri, Bursa'nın hızla geliştiğini, ancak İzmir'de bu değişimin çok ağır olduğunu ileri sürdü. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu değişim de bizim anladığımız değişimden çok farklı. Değişmeden yerlerinde duranlar bizi anlamakta çok zorluk çekiyor. Başka illerde hizmetler, yatırımlar söz verilen tarihte tamamlanıyor, ancak İzmir'de yolun ortasında duran çadır aylardır kalkmıyor. Metro inşaatı bitirilemiyor. İzmir halkımızla hiçbir sorunumuz yok. İzmir en demokrat en ileri kentlerden biri. İzmir değişime kapalıysa bu yöneticilerinin kabahati. 30 Mart'ta Türkiye yeni bir sabaha uyanacak. İzmir'in değişimine o kadar önem veriyoruz ki çok değerli milletvekili arkadaşımızı buraya gönderdik.”

AKSOY'UN KIZLARI YOKTU

Alsancak Spor Salonu, turuncu- beyaz balonlarla süslendi. Salonda sadece Taha Aksoy'un ‘Değişim zamanı’ sloganlı dev afişleri yer aldı.

Trübinlerde partinin gençlik kolları üyeleri, üzerinde ‘Ak elçiler’ yazılı sarı yağmurluk giydi.

Salonda Taha Aksoy'un reklam ajansı tarafından hazırlanan gazete dağıtıldı. Gazetenin 350 bin basıldığı, İzmirlilere de dağıtılacağı öğrenildi.

Salondaki tören, reji kurularak altı kamera tarafından kaydedildi ve kiralanan uydu frekansıyla canlı olarak verildi. Salon dışına kurulan dev barkovizyondan da yayın yapıldı.

Başkan adayları, taraftara futbol kulüplerinin atkılarını takarak, sıcak mesaj verdi. Konak Belediye Başkan adayı Göztepe'nin, Karabağlar Belediye Başkan adayı da İzmirspor'un atkısını taktı.

Bazı adaylar, seçim afişlerini küçük çocukların boynuna asarak, protokolden ve basın mensuplarının bulunduğu yerden geçmelerini sağladı.

Salonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir ile ilgili mesajları sık sık barkovizdandan yansıtıldı.

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy'un seçim startını verdiği törene ailesinden sadece eşi Nilgün Aksoy'un katılması, geçen seçimde kendisine büyük destek veren kızları, Betül Simsaroğlu ve Banu Macit'in bulunmaması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!