AKP'den kadınlara siyaset çağrısı

Güncelleme Tarihi:

AKPden kadınlara siyaset çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 14:38

SİVAS'ta Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kadın Kolları ‘Siyaset yerelde başlar' sloganı ile kadınları yerel seçimlerde aktif çalışmaya davet etti.

AKP il binasında basın açıklaması yapan Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk kadınları yerel seçimlerde siyasete katılmaya çağırdı. AKP'nin kuruluşundan bu yana kadının sosyal, siyasi ve iş hayatında katılımını artırmaya yönelik çaba ortaya koyduğunu belirten Öztürk, şöyle dedi:

“Partimiz, yaklaşan yerel seçimlerde kadın katılımını artırmak için yaklaşık 1 yıldır düzenli çalışmaktadır. Genel Merkez öncülüğünde yapılan ‘Siyaset Akademisi’ bunun en önemli göstergesidir. Teşkilatlarımız ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun tüm kadınlarını ‘Siyaset Yerelde Başlar’ sloganıyla yerel siyasette görünür olmaya davet ediyoruz. Gelin sokağımızı, mahallemizi, ilçemizi ve ilimizi birlikte yönetelim. Talep etmeden söz sahibi olamazsınız. Gelin ilçe teşkilatlarımıza müracaat edin ve şehrimizin hizmet yarışına siz de katılın.”
Şadiye Öztürk, 2009'daki yerel seçimlerde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisinin yüzde 25'lik oranının kadın üyelerden oluşacağını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!