AKP Milletvekili Poyraz: Cumhurbaşkanlığı seçimi öne alınsın

Güncelleme Tarihi:

AKP Milletvekili Poyraz: Cumhurbaşkanlığı seçimi öne alınsın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2006 20:12

AKP Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, mahalle ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda, “Cumhurbaşkanı, hazırladığımız kanun tasarılarının 5'te birini veto etti” dedi.

Poyraz, “Erken seçim tartışılacağına Cumhurbaşkanlığı seçiminin öne alınması tartışılsa daha iyi olacak. Çünkü bu Meclis'i seçen irade halk, yerinde duruyor ama şu an mevcut Cumhurbaşkanı'nı seçen irade yok” diye konuştu.

Bilecik'in merkeze bağlı Vezirhan Beldesi'ni ziyaret eden AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz, mahalle ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda konuşma yaptı. Hükümetin gecesini gündüzüne katarak çalıştığını, yeni kanun tasarıları hazırladıklarını söyleyen Poyraz, “Biz gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Meclis'te önceki dönemde çıkartılan kanunların iki katın çıkardık. Gece 2'lere 3'lere kadar çalışıyoruz. Çıkardığımız kanunları sevgili Cumhurbaşkanımız kesin rakamını hatırlamıyorum ama nerede ise 5'te birini veto etmiştir. Biz 550 milletvekili iktidarı ve muhalefeti gece gündüz uğraşacağız. Beğenmedim demiyeyim ama bir takım gerekçelerle geri gönderecek. Yok böyle bir şey. Biz hakikaten bu millete hizmet etmek istiyoruz. Zamanla yarışıyoruz. Türkiye şu anda dünyanın en iyi 20 ekonomisi içersindedir. Amacımız bunu gücü ile büyüklüğü ile önümüzdeki dönem bu ülkeyi dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisine sokmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı'nın önemli bir makam olduğunu söyleyen AKP Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, şöyle devam etti:
“Cumhurbaşkanlığı makamı çok önemlidir. Niye önemli? Çünkü Cumhurbaşkanlığı makamı olarak, Meclis'in çıkardığı kanunları geri gönderebilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı makamı olarak valilerin atamalarını engelleyebilirsiniz veya onaylayabilirsiniz. YÖK Başkan ve üyelerini atarsınız veya atamazsınız. Başta bakan ve müsteşar yardımcısı, genel müdür, daire başkanı ve il müdürüne kadar bütün atamaları onaylarsınız veya onaylamazsınız. Onun için bazı kesimler diyor ki ‘Cumhurbaşkanı'nı bu Meclis seçmesin’ Ama kimse kusura bakmasın. Bu millet bizi layık görüp Meclis'e gönderdi ise bize oy verenlere ihanet edemeyiz. Erken seçim tartışılacağına, Cumhurbaşkanlığı seçiminin öne alınması tartışılsa daha iyi olacaktır. Çünkü bu Meclis'i seçen irade halk, yerinde duruyor ama şu an mevcut Cumhurbaşkanı'nı seçen irade yok.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!