AKP’li meclis üyeleri, AKP’li Başkanı mahkemeye verdi

Güncelleme Tarihi:

AKP’li meclis üyeleri, AKP’li Başkanı mahkemeye verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2007 15:14

ERZURUM’un Pasinler ilçesinde AKP’li Belediye Başkanı Selami Teymur’un, meclis kararı almadan 10 otobüs hattını, 25 yıllığına 2 milyon 450 bin YTL’ye kiraya vermesine karşı çıkan AKP’li İl Genel Meclis üyesi Hayati Çakıcı ile bazı belediye meclis üyeleri, Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkemenin, ‘işlemin yürütmesinin teminat aranmaksızın duruldurulmasına’ karar vermesi üzerine Belediye Başkanı Selami Teymur, “Meclisten karar çıkararak sorunu aşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Erzurum’a 45 kilometre uzaklıktaki Pasinler İlçesi'nde Belediye Başkanı Selami Teymur, 9 Ocak 2007 tarihinde, 16 üyenin katılımı ile Erzurum- Pasinler arasında çalışan 10 belediye otobüs hattını özelleştirme kararı aldı. Ancak, Başkan karar satış yerine, otobüsleri 25 yıllığına 40 ortaklı ‘Kolektif Şirketi’ne kiraya verdi. İhale bedeli olan 2 milyon 450 bin YTL’nin 1 milyon 150 bin YTL’sini alan ve geri kalan için ödeme planı çıkaran Başkan Teymur’un ‘usulsüz’ davrandığını öne süren Pasinler AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Hayati Çakıcı ile AKP’li Belediye Meclis Üyeleri Hasan Alkanat, Recep Tuyli, Kurman Altun ve MHP’li Hamza Çiftçi, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Davacılar mahkemeye verdikleri dilekçede, Pasinler- Erzurum arası yolcu taşımacılığı yapan 10 otobüs hattının 06.08.2006 gün ve 27 sayılı meclis kararına aykırı olduğunu, ihale bedelinin düşük tutulduğunu öne sürdü. İçişleri Bakanlığı’nın onayı ve Danıştay Başkanlığı’nın vizesi alınmadığı ileri sürülerek ihalenin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istedi.

Haberin Devamı

Geçen hafta sonuçlanan davada Bölge İdare Mahkemesi, üç yıldan fazla taşınmaz malların kiraya verilmesi yetkisinin Belediye Meclisi’nde olduğu ve 25 yıllığına kiralanan otübüs hatları için Belediye Meclisi’nce alınan bir kararın bulunmadığını belirtti. Mahkeme, ‘Açıklanan nedenlerle 2577 sayılı yasanın 27/2 maddesi uyarınca hukuka açıkça aykırı görülen ve uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği anlaşılan dava konusu işlemin yürütülmesinin teminat aranmaksızın durdurulmasına’ kararı vererek ihaleyi iptal etti.

‘MECLİS KARARI ALIRIZ’

Belediye Meclis’inde kiraya verilmesi konusunda karar almadıklarını doğrulayan Belediye Başkanı Selami Teymur, sadece satış kararı aldıklarını, ancak gelişen şartlar ve ilçenin yararına olması nedeniyle hatları kiraya vermeyi daha uygun gördüklerini söyledi. Başkan Teymur, “Mahkeme ihaleyi esastan değil, usülden iptal etti. Karara saygılıyız ancak, bunda büyütülecek birşey yok. İlk meclis toplantısında kiraya verilmesi konusunda karar alır, ilçemizin yararına olacak bu çalışmaya yine imza atarız” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!