AKP’de olaÄŸanüstü hal ilan edildi

Güncelleme Tarihi:

AKP’de olağanüstü hal ilan edildi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 06, 2008 00:44

Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin üniversitelerde türbanla ilgili düzenlemeyi iptal etmesinin atrdından tüm programını iptal etti. Haftasonu için milli maçı izlemek için Cenevre'ye bile gitmekten vazgeçti.AK Parti MYK, Anayasa Mahkesi kararının ardından durum değerlendirmesi yapmak üzere Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ı başkanlığında saat 15.00'te Parti Genel Merkezi'nde toplanacak.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, bugün için İstanbul’daki bütün programlarını iptal etti.

 

AKP’nin hukukçu kurmayları da dün akşam Dengir Mir Mehmet Fırat, Haluk İpek, Ahmet İyimaya, Sadullah Ergin, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ ve Nihat Ergün Meclis’te, AKP grubunda uzun süren bir toplantı yaptı.

 

Toplantıda Anayasa Mahkemesi kararının parti üst yönetimi tarafından kapsamlı olarak değerlendirilerek yol haritasının belirlenmesi kararlaştırıldı.

 

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/dnyaaaaaaaaaa.gifBu toplantıda Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında bugün MYK’nın olağanüstü toplanması kararı alınırken, AKP’li 340 milletvekilinin Ankara’dan ayrılmamaları yönünde uyarı mesajı çekildi. Toplantıda ayrıca, gerekirse AKP grubunun da toplanması da kararlaştırıldı.

 

Haberin Devamı

MYK’dan sonra partinin Anayasa Mahkemesi’nin kararına karşı tavrını yazılı bir açıklama ile duyurması bekleniyor.

 

ERDOÄžAN, KARARI HÃœLYA AVÅžAR'IN PROGRAM ÇEKÄ°MÄ°NDEN SONRA ÖĞRENDİ  Â

 

Erdoğan, sanatçı Hülya Avşar’la Türkmax kanalına yaptığı programın çekimleri nedeniyle dün saat 15.40’tan 17.30’a kadar Beşiktaş’taki Başbakanlık ofisinde görüştü. Anayasa Mahkemesi ise kararını 17.15’te açıkladı. Bu nedenle Erdoğan, türban kararını 1 saat 50 dakika süren çekimin ardından öğrenebildi. Çalışma ofisinden saat 19.40 sıralarında çıkan Erdoğan, karar hakkında açıklama yapmadı.

 

MAÇA BİLE GİTMEKTEN VAZGEÇTİ

 

Başbakan, eşi Emine Erdoğan’la kız kardeşi Vesile İlgen’in kızı Kübra İlgen’in, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın oğlu Mahmut Halil Can ile Hıdiv Kasrı’ndaki nişan törenine gitti. Gelişmeleri telefonla Ankara’daki kurmaylarıyla değerlendiren Erdoğan, bugünkü Türkiye-Portekiz maçını izlemek üzere Cenevre’ye gidişi de dahil programlarını iptal etti. Erdoğan, bugün İstanbul’da Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı tanıtım toplantısına katılmasının ardından cuma namazı sonrası Ankara’ya dönecek. Erdoğan, olağanüstü toplantıya çağırdığı MYK’da türban kararınının değerlendirmesini yapacak.

Haberin Devamı


Partide sine-i millet sesleri

Türban kararıyla birlikte AKP’de "Meclis’ten çekilelim, sine-i millete dönelim" sesleri yükselmeye başladı. Parti yönetimine kadar yansıyan bu taleplerin bugünkü MYK toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor.

 

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!