AKP bu seçimde oldukça mışırrıklı

Güncelleme Tarihi:

AKP bu seçimde oldukça mışırrıklı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2007 00:00

KIRŞEHİR Cumhuriyet Meydanı’nda açık alandaki kahvehanede köylünün, esnafın sohbetine, ’Ahiler ve Ozanlar Şehri’nin gururu Neşet Ertaş’ın uzun havası eşlik ediyor.

Kenti seçim havası çoktan sarmış. İbrahim Bayram, Ali Kurt, İbrahim Ateş, Özden Gökerekli, Mahmut Kaya tarladaki buğdayın ’yanmasından’ dertli. Pancar da geçen yıl para getirmemiş. Yanlarına oturur oturmaz şikáyetler birbiri ardına geliyor: "Şehirde yatırım yok. İşsizlik almış başını gidiyor. Eskisi gibi artık Almancılar da para getirmiyor. Esnaf, köylü vergi borcunu ödeyemiyor..."

100’DEN FAZLA ŞEHİT

Pancar çiftçisi Ali Kurt , "Yeğenim, AKP bu seçimde bizim buralarda mışırrıklı..." diyor. Yani Ali Amca Kırşehir ağzıyla "AKP bu defa zorlanır" demeye getiriyor.

Hemen ardından Özden Gökerekli söz alıyor: "Ekonomik durum kötü ama en büyük bela terör. 100’den fazla şehit verdi bu şehir. Bak caddelerdeki tabelalara. Hepsinde bir şehidin adı var." Bu sözleri hepsi birden başlarını sallayarak onaylıyor.

Gelelim partilerin durumuna. AKP il teşkilatında yapılan değerlendirmede Bülent Sungur ismi öne çıkmasına rağmen birinci sıraya Mikail Arslan konulunca, partide tepki oluşmuş. Sungur da AKP’den ayrılıp, bağımsız olmuş. GP Lideri Cem Uzan’ın söylemlerini andıran propaganda yapan Sungur’a AKP’den kayma olacağı söyleniyor, ancak milletvekilliği için yeterli oy alacağına pek inanılmıyor. CHP birinci sıra adayı Mehmet Akyürek Ankara OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı. Kendisini tanıyıp seven hemşerisi de var, tanımayıp fikir belirtmeyeni de.

MHP, Orta Anadolu’daki bu eski kalesinde birçok kentte olduğu gibi sessizce derinden gidiyor. Özellikle ikinci sıra adayı, Kaman ilçesinden eczacı Erhan Talu çok seviliyor. MHP’nin birinci sıraya Kırşehir eski Belediye Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu’yu koymasının arkasında, Talu’nun estireceği oyla, iki milletvekili birden çıkarma hesabı olduğu belirtiliyor.

DP alerji yapar

CUMHURİYET Meydanı’ndaki açık hava kahvehanesi köylünün, esnafın buluşma yeri. ’Ahiler ve Ozanlar Diyarı’nda seçimin nabzı burada atıyor. Kırşehirli’nin deyişiyle "DP ismi" ise burada alerji yapıyor. "Menderes’in DP’si bizi kaza (ilçe) yaptı. Kırşehirli bunu hiç unutur mu?" diyorlar.

BENCE

KENTTE ’Yabanlı Aşireti’nin henüz belli olmayan tavrının AKP ve MHP için çok önemli olduğunu unutmamakta fayda var. Aşiretin tutumunu özellikle AKP’liler merakla bekliyor. Ama 3 milletvekili çıkartacak Kırşehir’de üç parti, pastadan birer dilim pay alacak. Bana göre, AKP 1, CHP 1, MHP 1 milletvekili çıkartacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!