Akgün Tekin’i uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Akgün Tekin’i uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2007 00:00

ÜÇ yıldır mide kanserine karşı verdiği mücadeleyi kaybederek önceki gün yaşamını yitiren Gözcü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Akgün Tekin, dün toprağa verildi.

Tekin için ilk tören Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlendi. Tekin’in Türk bayrağına sarılı naaşı Teşvikiye Camii’nde öyle vakti kılınan cenaze namazı sonrası Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazede taziyeleri eşi Gülen, oğlu Can ve gelini Şebnem kabul etti.

Cağaloğlu’ndaki törende konuşan Gözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rahmi Turan, Akgün Tekin’le Haydarpaşa Lisesi’nde başlayan birlikteliklerinin son bulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Akgün’ü 38 yıllık eşinden bile önce tanıdım. Her ölüm erken ölümdür. Onun yaşı benden ufaktı. Yiğit ve temiz bir arkadaşımızdı. 10 gün önce ümidimi yitirmiştim. Beni aradı ve ’Kendimi güçsüz hissediyorum. Bir süre yazmazsam olur mu?’ dedi. 40 yıldır bir gün ara vermeyen bir kişi olduğu için ümidimi yitirmiştim."
/images/100/0x0/55eab200f018fbb8f890d26e


Akgün Tekin’in cenazesine DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İstanbul Valisi Muammer Güler, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Gözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rahmi Turan, TGC Başkan Yardımcısı Zafer Atay ile Doğan Hızlan, Tufan Türenç, Ahmet Toksoy, Hıncal Uluç, Derya Sazak, Kurtul Altuğ, Oral Çalışlar, Necmi Tanyolaç, Vasfiye Özkoçak, Uğur Dündar, Kenan Akın, Orhan Ayhan’ın da aralarında bulunduğu meslektaşları, sanatçılar, ailesi ve yakınları katıldı.

Üç anı kitabı yazdı

1940 yılında Adapazarı’nda doğan Akgün Tekin, gazeteciliğe 1960 yılında Türkiye Spor Gazetesi’nde başladı. Günaydın, Sabah, Bugün, Hürriyet, Meydan ve Gözcü gazetelerinde üst düzey yöneticilik yapan Tekin, aynı zamanda bu gazetelerde köşe yazıları yazdı. Akgün Tekin’in "Anılarla Türk Otomobil Sporu", "Yaşam Zaten Bir Trophy" ve "Türk Basınında Kayan Yıldız-Haldun Simavi’nin Günaydın’ı" adlı kitapları yayınlandı. Zafer Atay ve Necmi Tanyolaç, Tekin’in mesleki başarılarına değinerek tüm gazetecilere "Türk Basınında Kayan Yıldız-Haldun Simavi’nin Günaydını" adlı son kitabını okuması tavsiyesinde bulundular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!