Akdenizli Girişimcilere Destek

Güncelleme Tarihi:

Akdenizli Girişimcilere Destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2003 15:55

Türkiye’de uygulamaya konulan Özelleştirme Sosyal Destek Projesinde KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Enstitüsü önderliğinde Fortune Danışmanlık, Kapitalnet ve Bilim ve Teknoloji Araştırma Vakfı konsorsiyum oluşturarak “Küçük Ölçekli İş Kurma” danışmanlık hizmetleri vermeye başlıyor. Projenin ilk uygulama bölgesi Tarsus. Proje, 23 Eylül Salı günü yapılacak toplantıyla, Tarsus ve Osmaniye çevresindeki girişimcilere tanıtılacak.

Haberin Devamı

Proje, ekonomik kriz ve özelleştirmeden doğan işsizliğin yarattığı sosyal ve ekonomik etkileri azaltmak, uygulanmakta olan Ekonomik Reform Programına ve özelleştirme hedeflerinin gerçekleştirilmesine destek olmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Finansmanı ise, Dünya Bankası tarafından sağlanıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve KOSGEB ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülecek “Özelleştirme Sosyal Destek Projesi” (ÖSDP) de uygulamaya konuldu.

 

KOSGEB Girişimcilik projesiyle Osmaniye, Tarsus ve çevresinde bir iş fikrine sahip olan, kendi işini kurmak isteyen ya da işletmesini geliştirmek isteyen kişilere bunun için gerekli yatkınlık ve beceriye sahip olup olmadıklarını test etmelerine yardımcı olmak amaçlanıyor. Aynı zamanda, girişimcilik konusunda bilgilendirmek ve yeterli bulunan kişilerin gerekli fizibilite raporları, iş programları, iş planlarını geliştirmek, iş yerini açmak ve başarıyla devam ettirmek konusunda yardımcı olmakta amaçlar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

 

Proje kapsamında danışmanlık alan katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmiyor.

 

Fortune Danışmanlık, projenin tanıtımı için 23 Eylül 2003 tarihinde Kadirli Özel İdaresi 100. Yıl Toplantı Salonu’ nda saat 10.00’da, 30 Eylül 2003’de Tarsus Ticaret ve SanayiOdası’nda saat 10.00’da bilgilendirme toplantısı düzenliyor.

 

Toplantıda, Fortune Danışmanlık Genel Müdürü Ayşen Arıduru ve Proje Direktörü Gülsüm Çıracı, girişimcilik, girişimcilik süreci, girişimciliğin avantajları ve dezavantajları,girişimci olmanın gerektirdiği yetkinlikler ve proje süreci hakkında girişimcilere bilgi verecek.

 

Fortune Danışmanlık daha once “Özelleştirme Sosyal Destek Projesi”nin bir diğer ayağı olan “Yeniden İşe Yerleştirme ve Danışmanlık Projesi”ni Eskişehir ve İstanbul’da gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

 

KosgebGirişimcilik Projesine, yenibir.com, İstanbul Genç Girişimci ve İşadamları Derneği, TÜGİK- Türkiye Genç İşadamları Vakfı ve Erensan Isı Sanayi A.Ş. sosyal sorumluluk anlayışıyla destek veriyor.

 

Projeden faydalanmak isteyengirişimciler, Fortune Danışmanlık ve KOSGEB Merkez Müdürlüklerinden ayrıntılı bilgi alabilirler.

 

FORTUNE DANIŞMANLIK A.Ş. Tel: 0 212 257 43 43 www.fortune.com.tr

KOSGEB ADANA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ Tel: 0322 428 91 29

KOSGEB MERSİN MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ Tel: 0324 235 12 25

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!