Akdeniz'de şeytan üçgeni

Güncelleme Tarihi:

Akdenizde şeytan üçgeni
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD'li araştırmacılar, Akdeniz'de Tunus, Sicilya ve Sardunya Adası arasında kalan bir bölgede, antik çağlara ait 8 gemi batığı buldular. Araştırmacılar, bu bölgenin ünlü ‘‘Bermuda Şeytan Üçgeni’’yle benzer özellikler gösterdiğine dikkat çektiler.

Akdeniz'de Tunus, Sicilya ve Sardunya Adası arasında kalan bir bölgede yapılan araştırmalar sonucu, 115 parça tarihi kalıntı çıkarıldı. Amerikan Deniz Kuvvetleri'ne bağlı gemilerin de katıldığı araştırmalarda antik dönemlere ait paha biçilemeyen eserler, ‘‘robot arkeolog’’ Jason tarafından çıkarıldı. Araştırmacılar, bölgede 800 metreye yakın bir derinlikte, 8 batık geminin birbirine çok yakın mesafelerde bulunduğunu belirttiler. Araşırmacılar, daha sığ yerlerde yakın çağlara ait çok sayıda batık gemi olduğuna dikkat çektiler. Bölgenin ‘‘Bermuda Şeytan Üçgeni’’ gibi bir özelliğe sahip olduğu, kuvvetli fırtına veya başka etkenlerle gemilerin aniden battığı öne sürüldü. Gemilerin batarken herhangi bir kurtarma girişiminde bulunulmamış olduğu da vurgulandı.

Gemilerden çıkarılan ve derinlerdeki suyun soğukluğundan dolayı zarar görmediği belirtilen eşyalar arasında, mutfak ve ev aletleri, zeytinyağı, balık sosu, değerli bronz vazolar ve iki adet kurşun çapa bulunduğu bildirildi. Vazolardan birinin ilk çağlara ait olduğu kaydedildi. Arkeolog Anna Marguerite McCann, araştırmalarla ilgili yayın haklarının araştırmaları destekleyen National Geographic Dergisi'ne verildiğini söyledi.

Şeytan Üçgeni nedir?

Atlas Okyanusu'nda, Bermuda Adası, Miami ve Porto Riko arasında kalan bölge ‘‘Bermuda Şeytan Üçgeni‘‘ olarak anılıyor. Birçok gemi ve uçağın bu bölgede esrarengiz bir biçimde kaybolması ve bu kayboluşlara mantıklı bir açıklama getirilemeyişi, bölgenin dünyaca tatınmasına yol açtı. Üzerine birçok kitap yazılan Bermuda Şeytan Üçgeni'nde, önceden kestirilemeyen ölümcül doğa olaylarının meydana geldiği ve bilinen felaketlere neden olduğu en mantıklı varsayım kabul ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!