Akdeniz ve Ege liderlerin odağı

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz ve Ege liderlerin odağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2008 11:57

Akdeniz ve Ege bölgeleri bu yıl birçok devlet başkanı ve ünlünün ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

Bodrum, son bir ayda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski, Nahcivan Ali Meclis Başkanı Vasıf Talibov, Bosna Hersek Savunma Bakanı Selmo Cikotiç ve Romanya Başbakanı Calin Popescu Tariceanu'u ağırladı.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, son bir ayda çok sayıda ülke liderinin tatil ve iş görüşmesi için Bodrum'a geldiğini ifade ederek, “Bu gelişme Muğla turizmi, tanıtımı açısından son derece sevindirici. Bu durum Bodrum'da dünya liderlerini ağırlayacak bir kalite yakalandığını gösteriyor” dedi.


Bodrum ve Muğla'nın diğer ilçelerine gelen liderlerin rahat ve huzurlu bir tatil yapması için seferber olduklarını belirten Altıparmak, “Bölgemiz, dünya çapında bir turizm merkezi olabilecek özelliklere sahip. Kapasitemizi geliştirmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ise Bodrum'u her yıl çok sayıda devlet başkanının ziyaret ettiğini ve bunun ilçenin tanıtımı açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Devlet başkanlarının Bodrum'a gelmelerinin hem ülke hem de dünya basınında yer aldığını vurgulayan Ağan, şunları kaydetti:
“Bu olay, Bodrum için büyük bir tanıtım. Bodrum'u ziyaret eden devlet başkanları, dünyaya kentin tanıtımını yapıyor. Devlet başkanlarının yanı sıra özellikle yaz sezonunda Bodrum'u sanat, spor ve iş dünyasından da çok sayıda ünlü ziyaret ediyor.”

ANTALYA

Her yıl yerli ve yabancı 10 milyondan fazla turistin tatil için seçtiği Antalya, cumhurbaşkanlarından başbakanlara kadar birçok devlet adamının tatil için tercih ettiği bölge oldu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bakanların çok sık ziyaret ettikleri Antalya'ya yılbaşından bu yana çok sayıda yabancı devlet adamı geldi.
KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı ile KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ'ın da yer aldığı ziyaretçiler arasında, halen Rusya ile ülkesi arasında savaş devam eden Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Burkina Faso Cumhurbaşkanı Blaise Compaore, Litvanya Başbakanı Gediminas Kirkilas, Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Birleşik Arap Emirlikleri Kralı El Maktum da yer alıyor.

Haberin Devamı

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Antalya'ya gelişlerini Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla bildiren yabancı devlet adamları için koruma görevi yapıldığını, ancak bazı üst düzey devlet adamlarının Türkiye Dışişleri Bakanlığını devreye sokmadan sıradan bir turist olarak da Antalya'ya geldiğini bildirdi.

Antalya'ya bu yıl gelen diğer devlet adamları şunlar:
“Kazakistan Senato Başkan Vekili Mukhambet Kopeyev, Azerbaycan Meclis Başkan Vekili Ziyafet Esgerov, Kırgızistan Meclis Başkan Vekili Kurbanıchbek İsabekov, Bulgaristan Sağlık Bakanı Yardımcısı Matey, Mateev, Afganistan Ulaştırma Bakanı Hamidullah Kaderi, Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov, Pakistan Ulaştırma Bakanı Chaudhry Nisar Ali Khan, İran Ulaştırma Bakanı Mohammed Rahmani, Belarus Spor ve Turizm Bakanı Aleksandr V. Grigorov, Makedonya Savunma Bakanı Lazar Elenovski, Katar Ticaret Bakanı Yusuf Hüseyin Kemal, Makedonya Maliye Bakanı Trajko Slavevski, Cezayir Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Tayeb Loch, Kırgızistan Kültür ve Turizm Bakanı Sultan Akimoviç Rayev, Slovakya Dışişleri Bakanı Jan Kubis.”

Haberin Devamı

Ayrıca Rusya Federasyonu Federal Meclis Futbol Takımı üyeleri de Antalya Belek'te bir süre kamp yaparak, TBMM Futbol Takımı ile hazırlık maçı oynadı.
Macaristan Silahlı Kuvvetlerinden üst düzey komutanların yer aldığı bir heyet bu yıl Antalya'ya gelenler arasında yer aldı.

Bulgaristan'dan da bazı bakan ve bakan yardımcıları ile milletvekilleri, heyet halinde Antalya'da bulundu.

ÇEŞME

Çeşme, ılıcasıyla, su sporlarındaki önemli konumuyla ve gece hayatıyla da özellikle son yıllarda sanat ve spor camiasından çok sayıda ünlüyü ağırlıyor.
Tatilini Çeşme'de geçiren, Çeşme'nin sembolü olan ünlüler arasında Çağla Kubat ilk sıralarda yer alıyor. Manken, dizi oyuncusu olmanın yanı sıra milli sörfçü olan Kubat, tatil ve antrenmanları için yazın neredeyse tamamını Çeşme Alaçatı'da geçiriyor.

Haberin Devamı


Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli de Çeşme'nin sembol isimlerinden. Tatil için Çeşme'yi seçen diğer sporcular arasında ise Emre Belözoğlu, Arda Turan, Tugay Kerimoğlu, Hakan Şükür de bulunuyor.

Demet Akbağ, Fatih Akın, Yılmaz Erdoğan, Tan Sağtürk, Bergüzar Korel, Azra Akın, Kıvanç Tatlıtuğ, Oktay Kaynarca, Özlem Yıldız, Saadet Işıl Aksoy, Nurgül Yeşilçay, Cem Özer, Yüksel Ak gibi tiyatro, beyaz perde ve ekranın sevilen isimlerinin yanı sıra birçok ünlü şarkıcı ve müzisyen de Çeşme'de konserler vererek, iş ve tatili bir arada yürütüyor.

Çeşme'deki çeşitli mekanlar Kenan Doğulu, Gülşen, Sezen Aksu, Demet Akalın, Bengü, Serdar Ortaç, Emre Altuğ, Hande Yener, MFÖ, Hüsnü Şenlendirici'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçının konserine ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Çeşme'deki 5 yıldızlı otellerin yetkilileri, hafta içi yüzde 80'in altına düşmeyen doluluk oranının, hafta sonları yüzde 100'e ulaştığını, lüks otellerin dışında özellikle hafta sonları Çeşme'nin tüm mekanlarında bir kişilik dahi yer bulmanın mümkün olmadığını belirtti.

KUŞADASI

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde otellerin yüzde 100 dolu olmasının yanında limana yanaşan gemi yoğunluğu, işletmecilerin yüzünü güldürüyor.


Oteller zincirini, keyifli ve magazincilerden uzakta tatillerini geçirmek isteyen ünlüler de ziyaret ediyor.


Kuşadası'nda tatil yapan ünlü isimler şunlar:
Niran Ünsal, Selami Şahin, Ümit Sayın, Tayfun Talipoğlu, Müşerref Akay, Yeşim Salkım, Serdar Ortaç, Demet Akalın, Hande Yener, Kibariye, Nurdan Torun, Çelik, Hülya Koçyiğit, Beyazıt Öztürk, Doğuş ve Kenan Doğulu.


Bu arada Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ve bazı milletvekilleri de tatil için ilçeyi seçti.
Otel yetkilileri, Kuşadası'na gelen ünlülerin sessiz bir tatil geçirmek için dışarı çıkmadıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!