Akdeniz Üniversitesi'nden canlı manken açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Üniversitesinden canlı manken açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2009 19:43

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde modellik yapan 3 kişinin işten ayrılmasıyla, fakültede desen dersi alan öğrencilerin mankensiz kalmadıkları bildirildi.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın organlarında yer alan “Çıplak Manken İşten Atılınca Ortada Kaldılar” başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, haberlerde yer aldığı gibi Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri için canlı modellik yapan 3 kişi işten ayrılınca, desen dersi alan öğrencilerin mankensiz kalmadıkları savunuldu.

Açıklamada, şöyle denildi:
“Sosyal Güvenlik Yasası'nın değişmesinden sonra şimdiye kadar sigortasız çalışan bu model arkadaşlarımızın hukuki durumlarını düzeltmek için belli bir süre hizmetlerinden faydalanılmamıştır.
Sosyal Güvenlik Yasası'nın 5510'uncu maddesi kapsamında, bu model arkadaşlarımızın tekrar göreve başlayabilecekleri kendilerine bildirilmiştir. Nitekim bu arkadaşlarımızdan Gönül Akın bugün itibariyle Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki canlı modellik görevine başlamıştır. Diğer model arkadaşlar da bizimle irtibata geçtikleri takdirde tüm hukuki güvenceleri gözetilerek modellik görevine başlayabilirler.
Kamuoyunun yanlış bilgilendirilip, yönlendirilmemesi için basında yer alan haberlere cevap verme gereği doğmuştur.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!