Akdeniz’de Turizm

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de Turizm
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kemerli turizmcilerin isyanı:

Fiyat indirmeyin

Türk turizmi 99 kabusundan sonra yeni sezonda umutlu bir hareketlenme içerisine girdi. Gelen taleplerin beklenilenin üzerinde olması turizmciyi sevindirirken, bir başka endişe gündeme getirdi. Tesislerin bir çoğu, fiyat indirerek tesisini doldurmaya başlayınca Kemer bölgesindeki otelciler isyan etti. Turizm sezonunun iyi geçeceğini belirten Kemerli otelciler, fiyat indirerek Türk turizminin önemli ölçüde yara aldığını söyledi.

PANİK YOK

Royal Resort Hotel'de fiyat politikaları ile ilgili KETAV tarafından düzenlenen toplantıda konuşan KETAV Başkanı Aydın Aytuğ, ‘‘Kimse paniklemesin. 99 yılı kabusundan sonra iyi bir sezon geçireceğiz. Özellikle 2001 yılında Türkiye'ye büyük bir talep olacak. Ama, fiyatları aşağıya indirirsek, yukarıya çıkartmamız çok zor olur’’ dedi.

SÜREKLİ HABERLEŞME

Fiyat dengesinin kurulması için otelcilerin birbiriyle sürekli haberleşmesi gerektiğini ifade eden İntercontinental Genel Müdürü Ümit Eruysal, yeni sezonda 98 yılının rakamlarına ulaşılacağını, 2001 sezonunda ise çok önemli taleplerle karşı karşıya kalınacağını belirtti.

Karnaval heyecanı

Kemer Belediyesi geçtiğimiz yıl deprem felaketiyle iptal ettiği karnavalı, bu yıl büyük bir coşku ile kutlama hazırlığına başladı. Mustafa Sandal, Ayna ve Andrew Young'un katılacağı ücretsiz halk konserlerinin yanı sıra, tatil köylerinin animasyon ekiplerinin gün boyu yapacağı şovlar tüm dikkatleri Kemer üzerine toplayacak. Gelin gibi süslenen Kemer caddelerinin turistlerin büyük ilgisini çekeceğini söyleyen Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, ‘‘Hafızalardan silinmeyecek bir program hazırlıyoruz’’ dedi.

Başkan Şeker, bölge tanıtımı için karnavalın önemli bir tutacağına dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!