Akdeniz’de Çevre

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de Çevre
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2000 00:00

Kadir ZENGİN
Haberin Devamı

Gençler Olympos'ta

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği'nce desteklenen Kültürlerarası Değişim ve Anlayış İçin Gençlik Topluluğu YEU(Youth For Exchange And Understanding) üyeleri Olympos'da çevre katliamlarını protesto edip, sahilde çevre temizliği yaptı.

OLYMPOS BİR DÜNYA KENTİ

Türkiye'ye ilk kez gelen ve daha önce Kapadokya bölgesini gezen YEU üyesi gençler, Olympos gibi tarihi mekanların evrensel kültür mirası olduğunu bu nedenle de korunması gerektiğini bildirdiler. Ortak dil olarak İngilizce konuşan gençler, konakladıkları Kadir's Tree Hause'de, çevre konusunu ele alan tiyatro gösterileri de sergilediler.

DIŞİŞLERİNDEN DESTEK

Aralarında Güney Kıbrıs Rum kesiminden iki gencinde bulunduğu YEU topluluğunun ülkemize gelmesinde Dışişleri Bakanlığı'nın da destek verdiği öğrenildi. Özellikle Kıbrıslı Rum öğrencilerin Türkiye'ye girişinde sıkıntı yaşandığı ancak Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in devreye girmesiyle, Rum öğrencilerin giriş sorununun ortadan kaldırıldığı öğrenildi.

Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Malta, Portekiz, Almanya, Macaristan, Polonya, Estonya, Litvanya, Arnavutluk, Tunus ve Güney Kıbrıslı gençlerin oluşturduğu YEU topluluğu, ellerindeki pankartlarla Olympos Antik Kenti'nde çevre katliamını protesto ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!