Akdeniz Asamblesi’nin Başkan Yardımcısı seçildi

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Asamblesi’nin Başkan Yardımcısı seçildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2010 00:00

Avrupa Parlamentosu Akdeniz Parlamenterler Asamblesi’nin 4 başkan yardımcılığı için yapılan seçimlerde Türkiye-İsrail krizi son anda aşıldı.

İsrail’deki bir gazetenin daha seçim yapılmadan, “Türkiye kazanamadı, İsrail’in başarısı” haberi ortalığı karıştırdı. Dün Fas’ın başkenti Rabat’ta yapılan seçimlerde, başkan yardımcılıklarından birine AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan seçildi. İsrail temsilcisi çıkan haberlerden dolayı Asan’dan özür diledi. İsrail Temsilcisi Parlamenter Majali Wahaibi, “Haberin kaynağını bilmiyoruz. Tam Türkiye ile ilişkilerimizi düzeltmeye çalışırken, bu kötü oldu. Sizden özür diliyorum” dedi.
Seçimlerde asamblenin 4 başkan yardımcılığı için İsrail, Fransa, Türkiye ve İtalya’dan 4 parlamenter aday oldu ve seçildi. Yıllarca asamblenin Medeniyetler İttifakı Komisyonu Başkan Yardımcılığını yürüten Asan, başkan yardımcılığının yanı sıra komisyonun başkanlığını da kazandı. 26 ülkenin üye olduğu asamblede, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi dışında tüm ülkeler Türkiye’ye oy verdi.
Yurtdışı kariyeri
AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan, Riyad Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını, 1992’de ABD Texas Tech Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında yaptı. 2002-2004 yılları arasında Dubai Ajman University of Science and Technology’de görev yaptı. 23’üncü dönemde Akdeniz Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı ve İKÖPAB Türk Grubu Üyesi oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!