Akdamar Kilisesi’nin haçı takılıyor

Güncelleme Tarihi:

Akdamar Kilisesi’nin haçı takılıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 01, 2010 15:46

Soykırım tartışmaları nedeniyle tıkanan Türkiye'nin Ermeni açılımında ikinci bir adım daha. Yurt içinden ve yurt dışından gelen yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı törenle geçen 19 Eylül'de ayinin yapıldığı Akdamar Kilisesi’nde tartışmalara konu olan 110 kilo ağırlığındaki haçı yerine koyma çalışmalarına başlandı.

Haberin Devamı

Van'ın Gevaş ilçesi sınırlarında bulunan Akdamar Adası'ndaki Akdamar Kilisesi'ne, haç takma işlemine başlandı.

Akdamar Kilisesi’nin restorasyonunu da yapan Kartalkaya firması tarafından kurulan iskele yardımıyla haçın yerine konacağı ifade edildi. 2 metre boyunda, 110 kilo ağırlığı olan haçla birlikte kilisenin yıldırım çarpmalarına karşı korunması için de paratoner takılacağı öğrenildi.

ADAYA GEÇİŞLER YASAKLANDI

Akdamar Kilisesi’nin tartışmalar akonu olan haçının yerine konması için çalışmalar büyük bir titizliktle sürdürülürken, adaya geçiÅŸler de yasaklandı. Ä°skele çalışmalarının rahat bir ortamda yapılması ve Van Gölü’ndeki hava koÅŸulları yüzünden bu kararın alındığı belirtildi. Akdamar Kilisesi’nin 2005 yılında restorasyon baÅŸlamış 2007’de bitirilmiÅŸ ve anıt müze olarak açılmıştı. Kilisede 19 Eylül 2010 günü ise 95 yıl aradan sonra ilk kez ayin yapılmıştı. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!