Akbank Caz, Betty Carter'la başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Akbank Caz, Betty Carterla başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'un serin sonbahar geceleri de caz müziğiyle ısınacak.. Bu yıl yedincisi düzenlenen Akbank Caz Festivali, cazın ölümsüz sesi Betty Carter'ın yarın akşam Sabancı Center'da vereceği konserle başlıyor. Sanatçıya, piyanoda Bruce Flowers, basta Neal Caine ve davulda Eric Harland'ın eşlik edeceği konser saat 20.30'da başlayacak. Carter ve grubu 9 Ekim'de de yine aynı saatte bir kez daha müzikseverlerle buluşacak.

Festivalin bir de sürprizi var sanatseverlere. 20'nci yüzyılın en etkin caz müzisyenlerinden biri olan Miles Davis'in tabloları İstanbul'da ilk kez günışığına çıkacak. Davis'in tabloları, yarından başlayarak 25 Ekim'e kadar Aksanat'ta sergilenecek. 1980 yılından bu yana resim yapan Davis'in tablolarında Afrika kültüründen esinler de var.

Egberto Gismonti Üçlüsü, Yusuf Lateef& Adam Rudolph's Moving Pictures, James Carter Dörtlüsü, Ned Rethenberg's Sync, Courtney Pine Band, Muhal Richard Abrams Dörtlüsü, Craig Harris & Barbaros Erköse Project, Acid Trippin, İmer Demirer, Tuna Ötenel, Mahmut Falay& Ateş Tezer, ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu Deneysel Müzik Grubu, 18 Ekim'e kadar sürecek olan festivalin diğer konukları. Bu arada, festival boyunca saksofoncu İlhan Erşahin de Eski Yeşil'de Jam Session'lar yapacak.

Akbank 7. Caz Festivali, 17 ile 19 Ekim tarihleri arasında da Ankaralı müzikseverlerle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!