Akademisyen sınavla başhekim olacak

Güncelleme Tarihi:

Akademisyen sınavla başhekim olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2007 12:26

Doçent veya profesörler de artık eğitim ve araştırma hastanelerinin başhekimliklerine görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girerek atanabilecek.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nde bazı değişiklikler yapıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan değişiklikle unvan değişikliğine tabi kadrolara uzman tabip, tabip, diş tabibi, eczacı, tıbbi teknolog da eklendi.
Görevde yükselme sınavına tabi olmadan yapılacak atamalarda aranacak şartlarla ilgili de yeni düzenlemeler yapıldı.

Buna göre şef yardımcısı, doçent veya profesörlerin eğitim ve araştırma hastanelerinin başhekimliklerine bu sınava tabi olmadan atanmalarına olanak tanıyan hüküm kaldırıldı.
Ayrıca, ilgili dal uzmanlarının yine bu sınava tabi olmadan özel dal hastanelerinin başhekimliklerine atanabilmelerine de olanak sağlandı.

“Unvan değişikliği suretiyle atanacaklarda aranacak şartlar” ile ilgili maddeye, “Uzman tabip, tabip, diş tabibi ve eczacı kadrolarına unvan değişikliği suretiyle yapılacak atamalar, atanılacak kadronun gerektirdiği şartları taşımak kaydıyla sınavsız ve kura ile yapılır” fıkrası eklendi.
Daha önceki düzenlemede görevde yükselme ve unvan değişikliğinde KPDS puanının yanı sıra TOEFL puanları da değerlendirmede dikkate alınırken, yapılan değiliklikle sadece KPDS puanları göz önüne alınacak.

Haberin Devamı

Danıştay, söz konusu yönetmeliğin bazı maddelerinin yürütmesini durdurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!