Akademiden Nuri Bilge Ceylan’a üyelik daveti

Güncelleme Tarihi:

Akademiden Nuri Bilge Ceylan’a üyelik daveti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 23:32

Oscar ödüllerini dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, kadın ve azınlık gruplarından üyelerinin sayısını artırmak için 683 kişiye davetiye gönderdi. Davet edilenler arasında Nuri Bilge Ceylan da var.

Haberin Devamı

Dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden Oscar’ı dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2020’ye kadar kadın ve etnik azınlıklardan gelen üyelerinin sayısını iki katına çıkarmak amacıyla 59 ülkeden 683 kişiye, kuruluşa üye olmaları için davetiye gönderdi. Başkan Cheryl Boone Isaacs, yaptığı açıklamada uzun süredir beyazların ve erkeklerin yoğun olduğu üyelik yapısını çeşitlendirmeyi planladıklarını belirtti. Geçen yıl Oscar’a aday gösterilenler arasında siyahilerin olmaması sosyal medyada “#OscarsSoWhite” etiketiyle yankı bulmuş Spike Lee ve Jada Pinkett Smith gibi isimler, törene katılmama kararı almıştı.

LİSTEDE ÜÇ TÜRK

Akademi’nin davetiye gönderdikleri isimler arasında yönetmen Nuri Bilge Ceylan, ‘Mustang’ filmiyle Fransa’dan yabancı film kategorisinde Oscar adayı olan yönetmen Deniz Gamze Ergüven ve Nuri Bilge Ceylan’ın filmleriyle öne çıkan görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki de yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!