AK Parti'ye bombalı saldırıya müebbet

Güncelleme Tarihi:

AK Partiye bombalı saldırıya müebbet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2012 15:45

Diyarbakır'da AK Parti İl Başkanlığı Binası'na savunma tipi el bombası atarak, bir polis memurunun yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan sanık İlyas Yıldız, 1 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 40 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Yıldız ve avukatı hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı, önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarlayarak, sanığın cezalandırılması yönünde görüş bildirdi. Mütalaaya karşı savunma yapan sanık Yıldız, atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, “Verilecek cezayı da kabul etmiyorum” dedi.

Sanık avukatı Hanım Karhan da müvekkili için istenen cezalara ilişkin dosyada somut delillerin bulunmadığını ileri sürerek, tüm belgelerin hukuk dışı elde edildiğini savundu.

Karar öncesi son sözü sorulan sanık Yıldız, “Ben mahkemeyi boykot ediyorum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından kararını açıkladı.

Mahkeme, sanık Yıldız'ı, TCK'nın “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “Kamu görevlisini kasten öldürmeye teşebbüs”, “İzinsiz tehlikeli madde bulundurmak”, “Kamu malına zarar vermek”, 6136 Sayılı Yasa kapsamında “bıçak taşımak” suçlarından toplam 1 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 40 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

“Eylemle, ülkemizde kaos çıkarılmak istendi”

Cumhuriyet Savcısının hazırlayıp bir önceki celse mahkemeye sunduğu mütalaada, sanık Yıldız'ın terör örgütü PKK'ya bağlı olarak faaliyet gösteren ve şehirlerde eylem yapan Öz Savunma Birliği'nin üyesi olduğu ve bomba eğitimi aldığı belirtilmişti.
Sanığın 21 Mart 2012 tarihinde Diyarbakır-Şanlıurfa karayolundaki AK Parti İl Başkanlığı binasına savunma tipi el bombası attığı kaydedilen mütalaada, olayda komiser yardımcısı Mesut Güleç'in yaralandığı, binanın camlarının kırıldığı ve jeneratörünün zarar gördüğü ifade edilmişti.
Olaydan sonra kamera görüntülerinin incelendiğinde sanığın olay yerine önceden gelip keşif yaptığının tespit edildiği belirtilen mütalaada, şu ifadelere yer verilmişti:
“Keşif sonrasında geldiğinde ise el bombası atarak olay yerinden kaçtığı, sanığın evinde yapılan aramada ise eylem anında üzerine giydiği elbisenin ele geçirildiği dosya kapsamından anlaşılmaktadır. Sanığın AK Parti İl Başkanlığı'na el bombası atmak suretiyle ülkemizde kaos çıkarıp PKK terör örgütü adına devletin bağımsızlığını zayıflatmak veya birliğini bozmak, bomba atmak, kamu görevlisini bomba atmak suretiyle öldürmeye çalışmak, mala zarar vermek ve yasaya aykırı bıçak taşımak suçlarını işlediği, sanığın önceden keşif yapmasının kasten öldürmek suçundan tasarlamanın var olduğunu gösterdiği tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!