CHP'deki para sayma görüntüleri... AK Partili Şahin: Karanlık ilişkiler ağı ortada

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 11:20

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, CNN TÜRK'te anketlerdeki son durumu açıkladı. Şahin, "Bir siyasi zaferle bu seçimden çıkacağımızı düşünüyoruz. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çok sayıda büyükşehri tekrar AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyeciliğiyle buluşturacağız" ifadelerini kullandı. Şahin, CHP'deki para sayma görüntülerine ilişkin "Hukuki prosedür devam edecektir. Bunun akıbetini savcılıklarımız yapacakları denetimlerde vereceklerdir. Bu işin siyasi tarafının çok vahim olduğunu, karanlık işler olduğunu ve bir türlü aydınlatılamadığını görüyorum" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, canlı yayında CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı.

İşte Şahin'in açıklamalarından öne çıkanlar...

AK Parti olarak biz her zaman için kampanya döneminde önemli mesafeler kat etmeyi başaran bir parti olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Kampanyaları bir maraton olarak düşünürsek, biz maratonu iyi koşmuş ve ipi göğüslemiş bir partiyiz.

İstanbul'da da durumumuzu böyle görüyoruz. Sayın Murat Kurum açıklandıktan sonra büyük bir coşku uyandırdı. Özellikle kentsel dönüşüm alanında parmakla gösterilen en önemli isimlerden bir tanesi olması bizi İstanbul'da çok avantajlı bir konuma getirmiş bir durumda.

İstanbul'da büyükşehirde 5 yıllık kayıp dönemi sona erdirecek ve AK Parti - Cumhur İttifakı belediyeciliğini egemen kılacağımızı görüyoruz.

Haberin Devamı

Ne Yeniden Refah Partisi üst yönetimi ne de Yeniden Refah Partisi'nin bu politikalarına bel bağlayan CHP ve DEM Parti umduklarını bulamayacaklar.

ERDOĞAN'IN 'SON SEÇİMİM' SÖZLERİ

Görev süresi düzenlemesi Anayasa'da çok belli. Cumhurbaşkanımız 'çok çalışmam gerek' demek istedi. O sözleri tamamen duygusal sözlerdi. 

Ülkeyi bir noktaya getirdik. Bu noktadan çok daha ileri taşımak istiyoruz. Tökezlemek istemiyoruz. Ülkemiz üzerinde kurgulanan oyunları biliyoruz. 

Siyaset son seçimlere göre belirleniyor. Her bir ilimiz, her bir ilçemiz kritik.

ANKARA'DAKİ SON TABLO: ÖNDEYİZ

Bir siyasi zaferle bu seçimden çıkacağımızı düşünüyoruz. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çok sayıda büyükşehri tekrar AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyeciliğiyle buluşturacağız.

İddialara, söylemlere bakarsanız sayın Kemal Kılıçdaroğlu da yüzde 60 ile cumhurbaşkanlığını kazanacaktı. Yani bu anketçiler hala; çok özür diliyorum ne yüzle konuşarak bu sonuçları paylaşıyorlar ve bunlar üzerinden birileri de "Ankara'da seçimler bitti" gibi hezeyanlarda bulunuyorlar inanın anlamıyorum.

Bu kampanya dönemi Ankara'da en hızlı mesafe kat ettiğimiz ve oyumuzu en hızlı şekilde artırdığımız seçim oldu. Mansur Yavaş'ın aday olacağı belliydi. 18 Ocak'ta Turgut Altınok'un açıklanmasıyla birlikte, sonrasında yaptığımız anketlerde başbaş geldiğini gördük ve geride bıraktığımız 1,5 ay içerisinde çok hızlı mesafe kaydettik. Durumun hiç kendilerinin söylediği gibi olmadığını ve bugün itibariyle önde olduğumuzu da çok çok daha iyi bir yerde seçimi tamamlayacağımızı görüyoruz.

Haberin Devamı

MANSUR YAVAŞ SÖZÜNÜ TUTMADI

Öndeyiz çünkü sahada şunu görüyoruz. Ankara'ya verilen sözler tutulmamış. 58 km metro yapma sözü verdi Yavaş, 1 km dahi yapmadı. Geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda 51 km metro yapma sözünden bahsetti. Bu Türk siyasi tarihinde bir ilktir. Bir vaatte bulunuyorsunuz, gerçekleştirmiyorsunuz. Bir sonraki vaadinizde indirimde bulunuyorsunuz.

Çok çarpıcı olduğu için şu örneği de vermek istiyorum. Mansur Yavaş her mahalleye bir kreş yapma sözü verdi. Geride kaldığımız 5 yılda bir tane kreş yaptı. Bu Ankara'yla dalga geçmektir. 18 tanesinin de tabelasını değiştirdi ve Ankara'nın her bir yanına kendi resimleriyle birlikte 20 tane kreş yaptım diye asma cüretini de gösterebiliyor.

Haberin Devamı

İstanbul'da da benzer bir şey oldu, vaatlerini ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Gerçi kendileri de hatırlamıyorlar.

RAKAMLAR NEYİ GÖSTERİYOR?

Ben bunu teşkilatlarımızla ve bize gönül veren seçmenimizde bir rehavete sebep olmaması için şu kadar puan oldu diye söylemeyeceğim. Ankara'da öndeyiz ama ayağımızı gazdan çekmiyoruz, son sürat çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şaşırtıcı ve güzel bir neticeyle Ankara seçimlerini önde kapatacağımızı söyleyebilirim.

(CHP-DEM Parti) İş birliği içindeler. Biz hiçbir zaman DEM'le siyaset arayışı içinde olmadık.

Kendi seçmenlerine haksızlık ediyorlar. Umut veriyorlar, hayal kırıklığına sebep oluyorlar. Kendi seçmenlerine bunu yapmasınlar. 

Haberin Devamı

Hatay aslında, 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bugün yaşayacağımız başarıyı görmüştük. Hatay'da çok güzel bir seçim başarısı elde edeceğiz.

CHP'DEKİ PARA SAYMA GÖRÜNTÜLERİ

Ekrem İmamoğlu bir müteahhit olarak bu yollara başvurmuş olabilir. Ama bunlar gayri kanuni ve suç teşkil eden konulardır. Meseleye böyle baktığımızda meselenin vahim bir durum olduğunu söyleyebilirim. Yaşanan görüntüler çok vahim, hukuki olarak da çok vahim. Bu paralar nereden geliyor, bu paraların sahibi kim, bu paralar nereye gidiyor, bu paralar niçin kullanılmış? Bunların hepsinin kamuoyuna açıklanması gerekiyor. CHP yönetiminin bu sorulara cevap vermesi gerekiyor.

Dönemin genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve dönemin İl başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da bu soruların cevabını vermesi gerekiyor. Böyle bir şey olamaz. Çünkü bunun usulü yöntemi bellidir. CHP ilk kez bu para desteleriyle konuşuluyor değil.

Haberin Devamı

Çok ciddi ithamlar ortaya atılmıştı ve bu görüntüler henüz giderilmemişken bu görüntülerin ortaya çıkması tam bir skandal. Ben de AK Parti’de bu süreçlerin içerisinde yer almış birisi olarak söylüyorum. Bunun nasıl olacağı bellidir.

"ORTADA BİR KARA PARA VAR"

Partilerin hesapları AYM tarafından denetlenmektedir, gelirleri bellidir. Ne şekilde bağış alacakları, limiti bellidir. Ortada bir kara para var. Bu çok belli. Dağ gibi büyük bir kara para var. Bu paranın kaynağı ve nereye aktarıldığı açıklanmalıdır. Gayrimenkul için kullanıldığı söyleniyor ama diğer tarafta gayrimenkul miktarının genel merkezden hesap üzerinden ödendiği söyleniyor. Bir A4 kağıdı üzerinden dalga geçer gibi bir kanıt oluşturmuşlar, yutturmaya çalışıyorlar.

Hukuki prosedür devam edecektir. Bunun akıbetini savcılıklarımız yapacakları denetimlerde vereceklerdir. Bu işin siyasi tarafının çok vahim olduğunu, karanlık işler olduğunu ve bir türlü aydınlatılamadığını görüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!