AK Partili Çelik: 2B’de başvuru bedeli kalktı

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Çelik: 2B’de başvuru bedeli kalktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2013 14:31

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor. İşte Hüseyin Çelik’in açıklamaları:

Haberin Devamı

TUTUKLU GAZETECİLERLE İLGİLİ UYGULAMA YOK

Tutuklu gazetecilerle ilgili yeni bir uygulama yok. Esasen sadece örgüt propagandası yaptı diye sadece bundan dolayı içeri atılmış gazeteci yok. Birisi örgüt üyesi ise söylenecek bir şey yok, terörü masum gösterme çabası içindeyse AİHM’in de söyleyeceği bir şey yoktur. İfadeler muğlak olmaktan çıkarılmıştır. Bu süreçle hasleten bir ilgisi yoktur. Aylar öncesinden hazırlığı yapılan bir durum yok

2B’DE BAŞVURU BEDELİ KALKTI

Yıllardan beri Türkiye’nin kanayan yaralarından biri. İmarsız, iskansız bir çok uygulamaya yol açmış bir durumdu. Hükümetimiz döneminde buna neşter vurulmuştur. Tepkiler ve talepler nedeniyle iki ayrı düzenleme daha yapıldı. 3 farklı zamanda değişiklik getiren düzenlemeler yapılmıştır. Nihai şekli ayın 5’inde karara bağlanmıştır. Mesele çarpıtılıyor. Kendi köyünde olanlar kışkırtılıyor, onlar mağdur gösteriliyor.

Haberin Devamı

Burada kimseye ekmek yoktur, varsa bir ekmek o 2B arazilerini kullananlara vardır. Geçmişte orada işgalci olarak görünüyorlardı. Şu anda kendi topraklarında, ellerinde tapularıyla kullanıyor olacak. Birinin evi 2B arazisi üzerindeyse evinin bulunduğu yere yüzde 50 rayiç bedel belirlendi. Tarım arazisi ise yüzde 70 rayiç bedel belirlendi. Tarımsal faaliyet yaptığı alan için de yüzde 50 uygulanıyor. Üzerinde ahır varsa ağıl varsa buna dahildir. Başvuru bedeli ortadan kaldırıldı. Yüzde 10 peşinat veriyordu. Daha önce 3 ve 5 yılda ödeme yapmaları söz konusuydu. Şimdi o taksitlendirildi. Belediye sınırları dışındaysa 6 yılda 12 eşit taksitle ödeyecekler ve bu ödemeler faizsiz olacak.

Hükümet buralardan büyük paralar elde edip bunu açıkta kullanmak için mi yaptı? Bu da doğru değil
2B arazilerinin tamamı fiyatı 27 milyar TL’dir. Bunun üzerinde kamuya ait alanlar var. Bunlar çıkarılıyor. Özel kanunlardan dolayı. Bazı bölgelerin satılmaması söz konusudur. 9.8 milyarlık bir gelir elde edileceği kamuoyu ile paylaşılmıştı. Hepsinin satılması halinde 724 bin küsür kullanıcı var, hepsinden gelecek gelir 7.1 milyar TL’dir.

Haberin Devamı

 Bu gelirlerin yüzde 3’ü tarihi eserlerin onarımında kullanılacak. O miktarın içinden büyük kısmı yeni orman alanları için kullanılacak. Orman arazileri ona buna peşkeş çekiliyor diyenler var. Bunlar şu anda zaten orman değil. Üzerinde okul var, adliye var, tarla var… Bu alanlar orman vasfını kaybetmiş alanlar
Ankara’dan Van’a kadar kupkuru bir coğrafya var. Türkiye orman fakiri bir ülkedir. Yıllardır kimse elini taşın altına koymuyordu. 38 yaşında insanları emekliye ayırdılar. Bu popülizm Türkiye’yi buralara getirdi.

CHP İPE UN SERİYOR

İmralı süreci başladığında CHP genel Başkanı yarım ağızla desteklediğini söyledi. Ama sonra ulusalcı kanalın bastırmasıyla CHP’liler ağız değiştirdiler. İpe un seriyorlar Armudun sapı üzümün çöpü hesabı yaparsanız bu ülkeye ve bu ülkenin çocuklarına yazık edersiniz. Ana muhalefet partisinin bu meselede parmağını bile taşın altına koymasını önemsiyoruz.

Haberin Devamı

BAYRAMLIK AĞIZLARINI AÇMASINLAR

MHP’nin tavrı zaten belli. Bahçeli, kürsüye çıkınca hakaret ve küfürden başka bir şey bilmiyor. Söyledikleri ırkçı bir beynin hezeyanlarından başka bir şey değil. Biz ırkçılığı ayaklarımızın altına almışız. Ne yaptığımızın bilincindeyiz ve yolumuza devam edeceğiz. Her yaptığımızı beğenmek zorunda değiller. Ama o mübarek bayramlık ağızlarını da açmasınlar.

SURİYELİLERİ TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇİRİLDİĞİ İDDİASI

Bir insanın vatandaşlığa geçmesi İçişleri Bakanlığı’nın kararıyladır. Türkiye’de 300 bin Suriyeli var. 30 Suriyeli bile TC vatandaşlığına geçseydi tüm Türkiye duyardı. CHP’lilerin uydurduğu şeyler. Bizim oy alma kaygımız yok. Geçen seçimde 21,5 milyon insan AK Parti’ye oy kullanmış. CHP 1 milyon üyeye ulaştık diye nerdeyse tef çalıp oynayacaktı.

Haberin Devamı

SIZDIRILAN ŞEYİN PEK ÖNEMİ YOK

Kim sızdırdı, neyle yaptı, ne zaman yaptı bilmiyorum. Hırsızlık olayıysa arkadaşlar hırsızı açıklasın. BDP’li vekiller de oradaki yöneticiler de bunun ahlaki olmadığını söylüyor. Böyle bir şey sızdırılmamalıydı. Sızdırılan şeylerin de Türk kamuoyu açısından pek kıymeti harbiyesi olduğunu sanmıyorum. 3-5 kişi bir araya gelir, geyik yaparsınız, ona buna hakaret edersiniz. Birileri de ortam dinlemesiyle bunları yayar. Önemi yok bunların.

ÖCALAN VE BDP’LİLER ORUCUN FAZİLETİNDEN Mİ KONUŞACAKTI?

Öcalan ne konuşacaktı? Orucun, abdestin, faziletlerinden konuşacak halleri yoktu. Öcalan’ın yazdığı mektuplar var. Belki üzerinde konuşulacak şeyler. bunlardır

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!