AK Parti’ye saldırana müebbet hapis

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’ye saldırana müebbet hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2012 00:00

Diyarbakır’da, 21 Mart’ta, AK Parti İl Başkanlığı’na savunma tipi el bombası atarak, bir polis memurunun yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan İlyas Yıldız, bir kez ağırlaştırılmış müebbet ile 40 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Cumhuriyet Savcısı, sanığın cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

CEZAYI KABUL ETMİYORUM

İlyas Yıldız, atılı suçlamayı kabul etmeyerek, “Verilecek cezayı da kabul etmiyorum” dedi. Sanık avukatı Hanım Karhan da dosyada somut delillerin bulunmadığını ileri sürerek, belgelerin hukuk dışı elde edildiğini savundu. Karar öncesi son sözü sorulan Yıldız, “Ben mahkemeyi boykot ediyorum” diye konuştu. Mahkeme, Yıldız’ı, TCK’nın “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “Kamu görevlisini kasten öldürmeye teşebbüs”, “İzinsiz tehlikeli madde bulundurmak”, “Kamu malına zarar vermek”, 6136 Sayılı Yasa kapsamında “bıçak taşımak” suçlarından toplam 1 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 40 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!