AK Parti’den Ekşi’ye kınama ve dava

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’den Ekşi’ye kınama ve dava
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2010 00:55

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi’nin, İkizdere Vadisi’nde kurulması planlanan hidroelektrik santralları (HES) ve Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun konuyla ilgili kararından yola çıkarak yazdığı yazıda, bir gazeteci yazarın değil, bir sokak adamının bile ağzına almayacağı hakarette bulunduğunu söyledi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Hürriyet Gazetesi’nin başyazarı Oktay Ekşi tarafından ‘Az Bile Yazmışız’ başlıklı bir yazı yazıldığını belirterek, “Yazıda, tüm hükümet üyelerine ve tüm AK Parti camiasına çok ağır hakaretlerde bulunulduğu”nu vurguladı. Çelik, “Oktay Ekşi’yi tüm AK Parti camiasını rahatsız eden ve rencide eden hakaretinden dolayı kınıyor, yasal haklarımızın saklı olduğunu kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, “Basın Konseyi üyelerinin, (Oktay Ekşi’nin) hele hele böyle yaşını başını almış ve eğitimli olduğunu iddia eden, sokak ağzının daha da ötesinde bir ifadeyle Basın Konseyi Başkanlığı’nı yapabilmesini, ilgili tüzüklerinin 4. maddesi gereği tartışmaları gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!