Ajda Pekkan'dan hayvanlar için imza kampanyasına destek

Güncelleme Tarihi:

Ajda Pekkandan hayvanlar için imza kampanyasına destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 19:49

HAYVANLARA karşı şiddet ve tecavüzün ‘Kabahatler Kanunu’ kapsamından çıkartılarak, Türk Ceza Kanunu’na alınması için düzenlenen imza kampanyasına destek veren süperstar Ajda Pekkan, Galatasaray’daki standı ziyaret edip, imza verdi.

Haberin Devamı

Sanatçı Tuna Arman’ın öncülüğünde organize edilen ve 4 ekim Hayvan Hakları Günü’ne kadar sürecek imza kampanyasında, Türkiye genelinde bugüne kadar 250 bin imza toplandı.Galatasaray’daki standa gelerek imza atan Ajda Pekkan, bedensel engelli ‘dozer’ isimli köpeği de sevdi. Hayvana şiddet konusunda herkesin duyarlı olduğunu bildiğini söyleyen Ajda Pekkan, “Hem insan, hem hayvan, hem de çevre hakları benim için çok önemli. Her canlının yaşam hakkı vardır. Özellikle hayvanlar çok savunmasız. Bu yüzden de, onlara sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Çünkü onlar bizsiz yaşayamaz. Araba çarpıyor, bırakıyorlar, yola atıyorlar. Pet shoplar ağzına kadar dolu. Birkaç tanesi bende. Biliyor musunuz? satıyorlar, geri almıyorlar. Sahipleri barınağa atıyor. Benim de çiftlik diyebileceğimiz bir yerim var. 16 kedim, 3-4 tane köpeğim var. Bir de dışarıdan gelenler oluyor. Onları da bırakamıyorum. Eşe, dosta vermeye çalışıyorum. Evcil hayvanlar karne hediyesi, doğum günü hediyesi, barışma hediyesi olamaz. Canlı ile hediye olamaz. Hakikaten bakacaklarsa, bakmasını seviyorlarsa bundan da güzel hediye olamaz” dedi.

Haberin Devamı

Toplanan imzaların 4 Ekim Hayvan Hakları Günü’nde TBMM, Adalet Komisyonu Başkanlığı’na teslim edileceğini söyleyen, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu da, “Hayvanlara karşı yapılan şiddet ve tecavüz eylemleri Avrupa ve Amerika’da ağır şekilde cezalandırılıyor. Çünkü hayvana karşı yapılan bu şiddet potansiyelinin er ya da geç insana yöneleceği gerçeği dikkate alınıyor. ‘Kabahatler Kanunu’ kapsamındaki bir suç adli makamlar önüne gelmez. Bu nedenle, savcı ve hakimler buna müdahil olamaz. Dolayısı ile alınan cezalar adli sicile işlenmez. Hayvana karşı işlenen suçlar, TCK kapsamına alınırsa, cezaların caydırıcılığı artacaktır” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!