Aileler çareyi dedektif tutmakta buldu

Güncelleme Tarihi:

Aileler çareyi dedektif tutmakta buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2010 12:52

Türkiye'de uyuşturucu madde kullanım yaşı giderek düşüyor. Bazı aileler çocuklarının durumunu öğrenmek için özel dedektiflere başvuruyor.

Haberin Devamı

Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'ne (AMATEM) başvurularda alt yaş sınırının 10'a kadar düşmesi karşısında çocuklarından endişe duyan ailelerin sayısı hızla artıyor.

Uyuşturucu maddeye başlamada arkadaş çevresinin etkisini göz önünde bulunduran anne ve babalar, günlük yaşamında sıra dışı değişiklikler gözlemledikleri çocuklarının özel yaşamını mercek altına almak için dedektiflerin kapısını çalmaya başladı.

Özel dedektif Bilal Kartal, gün geçtikçe daha fazla ebeveynin çocuklarının uyuşturucu madde kullandığı şüphesiyle kendilerine başvurduğunu söyledi.

Ailelerin, bu şüpheleriyle ilgili çocuklarıyla karşı karşıya gelmekten çekindiğini ifade eden Kartal, “Bir şüphe varsa, normal düzen bozulduysa, burada bir etken var. Bu etkenin araştırılması gerekiyor. Çocuk aşk yaşayabilir, uyuşturucunun pençesine düşmüştür, okul dışındakilerle arkadaşlık yapmıştır, okula gitmek istemez, ergenlikte psikolojik bunalıma girmiştir. Biz aileyi dinliyoruz, psikologlarımızla konuyu tartışıyoruz. Tehlikeli durum hissediyorsak, sabah evden çıkıp akşam dönene kadar çocuğun takibini yapıyoruz.” dedi.

Dedektifler, çocuğun okuldan çıktıktan sonra nereye gittiğini, kimlerle görüştüğünü, neler yaptığını tespit ediyor. Uyuşturucu alma durumu varsa ailesine bilgi veriyor.

Aileler dışında özel okul yönetimleri ve devlet okullarının aile birlikleri de öğrenci takibi için dedektiflere başvuruyor. Okulların farklı birimlerine görevliler yerleştiriliyor. Okula sigara ve alkol sokan, tuvaletlerde sigara içen, okulda uyuşturucu kullanan çocuklar tespit ediliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!