Ailece devir teslim

Güncelleme Tarihi:

Ailece devir teslim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 22:37

Yeni kabinenin tek kadın bakanı olan Fatma Betül Sayan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini dün Sema Ramazanoğlu’ndan devralırken törene annesi Hatice Sayan ve babası Ramazan Sayan da katıldı. Ramazanoğlu, “Emaneti aziz dostum Hatice Hanım’ın kızı olan Sayın Bakanımıza devrediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kaya, partide başarılı eğitim hayatıyla dikkat çeken isimlerden biri. Bilkent Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nin ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi, New York Üniversitesi’nde biyomedikal mühendisliği doktorası yaptı.

Siyasete girdiği ilk dönemde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önerisiyle genel başkan yardımcısı yapıldı, 6 ay sonra da bakanlığa yükseldi. 35 yaşındaki Bakan Kaya’nın ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak da aynı bakanlıkta vekaleten müsteşar yardımcılığı görevini sürdürüyor.

Bakanın bir diğer kardeşi Ömer Fatih Sayan da Bilgi ve Teknolojileri İletişim Kurumu Başkanı. Üç kardeşin eğitimlerinin, üstlendikleri görevlere uygun olduğu belirtiliyor.

Fatma Betül Sayan Kaya’nın TBMM’de gazetecilerin, Sayan kardeşlerin görev aldığı yerleri anımsatmaları üzerine, “Aman nazar değdirmeyin” dedikten iki gün sonra bakanlık görevine getirildiği biliniyor.

Haberin Devamı

Avukat baba Ramazan Sayan, Erdoğan’ın çok eski dostu. Hukukçu olan anne Sayan da AK Parti’de kadın kollarındaki çalışmalarıyla tanınıyor. Ailenin, partinin kurulduğu yıllardan beri Erdoğan’la beraber çalıştıkları, Erdoğan’ın sık sık baba Sayan’ın avukatlık ofisini ziyaret ettiği de anlatılıyor.

Ailece devir teslim

Bu arada Sağlık Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda da dün devir teslim törenleri vardı.

Ailece devir teslim

Recep Akdağ görevi Mehmet Müezzinoğlu’ndan, Nabi Avcı Mahir Ünal’dan, Mehmet Özhaseki de Fatma Güldemet Sarı’dan teslim aldı.

Ailece devir teslim

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!