Aile meclisi kararıyla bir cinayet, bir intihar

Güncelleme Tarihi:

Aile meclisi kararıyla bir cinayet, bir intihar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2002 01:50

Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'ne bağlı Bulakbaşı Köyü'nde baldızıyla cinsel ilişkiye girerek hamile bırakan enişte, vahşi bir biçimde öldürüldü.

Beş çocuk babası Hüseyin Toktaş'ın önce cinsel organı ve kulakları kesildi. Arkasından boynu kırılarak öldürüldü ve Ağrı Dağı eteklerine gömüldü. Baldız Songül Yılmaz (24) ise intihar etti.

Toktaş ve Yılmaz ailelerinin işbirliği ile işlenen ‘‘töre cinayeti,’’ jandarmanın yaptığı titiz çalışma sonucu ortaya çıkartıldı. Yaklaşık yedi yıl önce Hazal (30) ile hayatını birleştiren Hüseyin Toktaş, geçen yıl baldızı Songül Yılmaz ile gayrimeşru ilişkiye girdi. Songül Yılmaz'ın hamile kalması ile ilişki ortaya çıktı ve Hüseyin Toktaş, öldürülmekten korktuğu için Iğdır'a kaçtı. Toktaş ve Yılmaz ailelerinin bir araya gelerek enişte ve baldız hakkında ölüm kararı alması, Hüseyin Toktaş'ın korkusunda hiç de haksız olmadığını ortaya koydu. Aile meclisinin aldığı karar, altı aylık hamile olan Songül Yılmaz'a bildirildi. Bunun üzerine Songül Yılmaz, 15 gün önce babasının evinde tavana bağladığı iple kendini astı.

BİR DE İHBAR ETTİLER

İz süren iki aile, Hüseyin Toktaş'ı Iğdır'da buldu. Yaklaşık bir hafta önce oturduğu kahveden iki ailenin beş ferdi tarafından bir taksiyle kaçırılan Toktaş, Ağrı Dağı eteklerine götürüldü. Çeşitli işkencelere maruz kalan Toktaş, daha sonra öldürüldü ve dağın eteğinde açılan bir çukura gömüldü.

Ancak, cinayetin içinde bilfiil yer alan Toktaş ailesi, jandarmaya başvurarak Hüseyin Toktaş'in bir haftadır kayıp olduğunu bildirdi. Jandarmanın yaptığı kısa bir soruşturmadan sonra her iki ailenin fertleri de sorguya alındı. İşledikleri cinayeti itiraf eden Zeki ve Adnan Yılmaz ile Abdulhamit, Mecit ve Hamit Toktaş gözaltına alındı. Sanıkların sorgusu sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!