’Aile kararı’yla işlenmiş vahşet

Güncelleme Tarihi:

’Aile kararı’yla işlenmiş vahşet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2009 00:00

Ağrı’da aile meclisinin kararıyla alınmış bir vahşet yaşandı. 23 yaşındaki Y.A. karnından şişlendi, burnu ve kulakları kesildi ve boş bir araziye atıldı. Tesadüfen bulunan ve yaşayan kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Olayla ilgili bir kişi gözaltında.

AĞRI’nın Diyadin İlçesi’nde oturan Y.A.’nın (23) evli olduğu halde bir başka erkekle ilişkiye girdiği ileri sürüldü. Y.A.’nın yakınları olayın ’namus meselesi’ olduğu ileri sürülerek aile meclisini topladı. Aile meclisinin aldığı ’namusun temizlenmesi’ kararı doğrultusunda önceki gece karnından şişlenen, burnu ve kulakları kesilen Y.A., Tendürek Dağı yolu üzerindeki Boyalan ile Taşkesen köyleri arasında araziye atıldı.

Sürünerek yola çıkabildi

Ölümle pençeleşen genç kadın, geçen araçları görünce yardım istemek için sürünerek yol kenarına kadar ulaştı. Sabaha karşı yoldan geçen bir köy minibüsünün şoförü, tüm çabasıyla yola çıkmaya çalışan Y.A.’yı fark ederek durdu. Kanlar içindeki Y.A.’yı hemen minibüse alan şoför, Diyadin Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Y.A. önce Ağrı Devlet Hastanesi’ne oradan da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burnu ve kulakları kesilen, karnından şişlenen Y.A.’nın sağlık durumu ciddiyetini korurken, olayla ilgili Ü.A. gözaltına alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!