Aile fotoğrafında sahte kont

Güncelleme Tarihi:

Aile fotoğrafında sahte kont
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

188 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı BM Milenyum Liderler Zirvesi'nde, toplu aile fotoğrafının çekimi sırasında, güvenlik duvarının eşi görülmemiş bir biçimde delindiği ortaya çıktı. 30 bin polis, BM güvenlik ekibi, FBI ve CIA ve Hazine Dairesi'nin gizli servis ajanlarının aldığı sıkı güvenlik önlemleri arasında cereyan eden zirvede çekilen toplu ‘‘Aile fotoğrafı’’na, Marullo di Condojanni adlı, kont olduğu belirtilen bir Maltalı da katıldı.

YA TERÖRİST OLSAYDI

Fotoğrafın sol üst köşesinde Nijer Dışişleri Bakanı'nın yanında kameraya sırıtarak poz veren ‘‘sahte’’ kont Condojanni, foyası meydana çıkınca, polislere toprağı, ülkesi olmadığı halde dünyada özel pul basma yetkisine sahip tek kişi olduğunu ileri sürdü.

BM Protokol Müdür Yardımcısı Hans Grohman, ‘‘Şanslı adammış’’ diyerek güvenlik ihlalini örtbas etmeye çalışırken, sahte kontun, ABD Başkanı Bill Clinton'dan Küba lideri Fidel Castro'ya, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'dan Rusya Başkanı Vladimir Putin'e kadar dünyanın en kudretli liderlerinin hatıra fotoğrafı çekimine sızmayı başarması, BM'de olay yarattı.

Bir yetkili ‘‘bu adam bombalı bir terorist olsa, dünya tarihi değişirdi’’ diyerek tepkisini dile getirdi. Çarşamba günü düzenlenen fotoğraf çekiminde, Ürdün ve Norveç'ten devlet başkanlarına ilaveten, birer temsilcinin daha katıldığı da ortaya çıktı. Bu ülkelerin protesto edileceği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!