AIDS hastalarını tedavi olduklarına inandırdılar

Güncelleme Tarihi:

AIDS hastalarını tedavi olduklarına inandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2011 15:02

Birleşik Krallık’ın çeşitli kentlerindeki Protestan kiliselerde, AIDS hastası olan kişilere, hastalıklarından arındıkları ve tedavilerine devam etmelerine gerek olmadığının söylendiği ortaya çıktı. Sağlık yetkilileri, ortaya çıkarılan skandal nedeniyle en az altı AIDS hastasının öldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

İngiltere’nin başkenti Londra ve Manchester, Birmingham ile İskoçya’nın Glascow kentlerindeki Protestan kiliselerinin, “AIDS hastalığına neden olan HIV virüsünü Tanrı aracılığıyla etkisiz kıldıklarını iddia ettikleri” öğrenildi.

 

Sky News televizyonu, yaptığı araştırmada üç muhabirini bu kiliselerin bağlı olduğu Tüm Milletlerin Sinagog Kilisesi Derneği'ne (SCOAN) gönderdi. Muhabirlerin üçü de kilisedeki papazlara AIDS olduklarını söyledi. Papazlar, hasta numarası yapan muhabirlere, “iyileştirileceksiniz” cevabını verdi.

 

HASTALARI BU ŞEKİLDE TEDAVİ ETTİKLERİNİ İDDİA EDİYORLAR / WEB TV

Haberin Devamı

 

İYİLEŞME AYİNLERİ

SCOAN’a bağlı kiliselerin, ayda bir defa ayin düzenlediği ve Avrupa’nın dört bir yanından gelen hastaların bu ayinlere katıldıkları öğrenildi. Hastalar, kiliseye girmeden önce doktorlardan aldıkları ve rahatsızlıklarını gösteren belgeleri sunmak zorunda.

 

Ayinlerde, papaz veya rahibe hastaya bağırarak iyileştiğini ve yüzüne su dökerek şeytanın vücudunu terk ettiğini söylüyor.

 

Rahibelerden Rachel Holmes, “tedavilerinde yüzde 100 başarı elde ettiklerini, kendilerine başvuran tüm HIV hastalarının da iyileştiğini” söyledi. Rahibe, tedaviyi bırakan hastaların kurma ve ishal gibi şikayetlerinin devam etmesinin ise “HIV virüsünün vücudu terk etmesinin işareti olarak” yorumladı.

 

TEDAVİYİ BIRAKIP AİLE KURUYORLAR

SCOAN’ın, hastaları tedavi edildiklerine inandırdıktan sonra aile kurmaya da teşvik ettiği öğrenildi.

 

SCOAN kiliselerinden birine başvuran Emmanuel adındaki kişi, “Papazın kendisinden tedaviyi kesmesini istediğini, Tanrı tarafından affedildiğinde hastalığının kesinlikle ortadan kalkacağını söylediğini” ifade etti. Genç kadın, tedaviyi bırakmasının ardından HIV virüsünü erkek arkadaşına da bulaştırdığını itiraf etti.

Haberin Devamı

 

Sağlık uzmanları, yaşanan bu skandal nedeniyle bugüne kadar en az altı AIDS hastasının hayatını kaybettiğini açıkladı. Dahası, SCOAN’ın küresel alanda faaliyet gösteren ve oldukça zengin bir dernek olduğu ortaya çıktı. Dernek, internet üzerinden sattığı vaftiz suları, DVD ve CD’lerden de para kazanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!