Ahmet Türk'e yumruklu saldırı

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Türke yumruklu saldırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2010 00:00

Kapatılan DTP’nin eski lideri Ahmet Türk, Muş Bulanık’taki olaylara ilişkin davanın görüldüğü Samsun Adliyesi’nin önünde yumruklu saldırıya uğradı.

Haberin Devamı

İŞTE OLAY GÖRÜNTÜLER / WEB TV

AHMET TÜRK'E SALDIRI / FOTO GALERİ

Olayın ardından Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Issı ile Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Murat Alkan görevden alındı.

SAMSUN’da, DTP’nin kapatılmasının ardından Muş’un Bulanık ilçesinde meydana gelen olaylı gösteriyle ilgili davayı izleyen Ahmet Türk, adliye çıkışı yumruklu saldırıya uğradı. Türk’ün aldığı darbelerle burnu kırıldı. Bulanık İlçesi’nde geçen yıl aralık ayında DTP’nin kapatılmasını protesto eden grubun, işyerleri ile araçlarını yakmak istediklerini öne sürüp açtıkları ateş sonucu 2 kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan Turan ve Metin Bilen kardeşlerin duruşması dün Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmayı, kapatılan DTP’nin son Genel Başkanı, siyasi yasaklı Ahmet Türk ile eski Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Grup Başkanı ve Muş Milletvekili Nuri Yaman, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş da izledi.

Niye geldiniz

Grup, duruşma çıkışı adliye önünde basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırada güvenlik bariyerlerinin dışında toplanan bir grup “Niye geldiniz buraya şerefsizler” diye bağırdı. Sakık, polisten gruba müdahale etmesini isterken, “Konuşturmayın bunları. Nerede polis?” diye sordu. Bu grubun gösterisi birkaç dakika sürdü. Ardından Ahmet Türk, adliye önünde yaptığı açıklamada davanın Muş’ta görülebileceğini söyledi. Türk açıklamasını bitirdikten sonra, polisin önlem olarak aldığı güvenlik şeridinin içinde bulunan 27 yaşındaki İsmail Ç.’nin yumruklu saldırısına uğradı. Türk’ün dudağı kanarken, saldırgana ilk müdahale vekillerden geldi. Sakık tepki gösteren gruba, “Bunun hesabını vereceksiniz” diye bağırdı. Güvenlik güçleri vekilleri otomobillerine bindirirken, 2 kişi gözaltına alındı. İsmail Ç., Ahmet Türk’e yumruk attığı için, Uğur K. ise taş attığı için Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya alındı. Saldırının ardından Ankara’ya doğru yola çıkan Türk, Kavak İlçesi’nde Devlet Hastanesi’nde giderek tedavisini yaptırdı. Türk’ün burnunun kırıldığı, alnında yarık oluştuğu bildirildi. Bu arada hastane dışında 2 kişi “Sizi burada istemiyoruz” diye bağırınca gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı saldırının ardından konuyu araştırmak üzere iki mülkiye başmüfettişi görevlendirdi.

Saldırgan İsmail Ç.’nin bir kahvede garson olarak çalıştığı, daha önceden ruhsatsız tabanca bulundurmaktan kaydı bulunduğu belirlendi.
Diğer saldırgan 22 yaşındaki Uğur K.’nın da işsiz olduğu ve sabıkasının bulunmadığı belirlendi. Yapılan incelemede iki saldırganın da herhangi bir örgütle bağı bulunamadı.

Görevden alındılar

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yaparak İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2’nci Sınıf Emniyet Müdürü Cemal Issı ile Asayiş Şube Müdür Yardımcısı 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Murat Alkan’ın görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi. Güzeloğlu açıklamasında soruşturmanın idari ve adli olarak çok yönlü sürdürüldüğünü vurguladı.

Faşist bir saldırı

HAVZA’daki tedavisinin ardından Ankara’ya hareket eden Türk, şöyle konuştu: “Herkesi aklıselime davet ediyorum. Umut ediyorum ki, bu tür şeyler toplumda gerginlik yaratmaz. Irkçı, faşist bir insanın saldırısına uğradık. Biri elini kolunu sallayıp gelip yumruk atabiliyorsa, bir ihmal var. Araştırılmasını istiyorum.”

Saldırganı tekmeledi

BDP Milletvekili Sırrı Sakık, Ahmet Türk’e yönelik yumruklu saldırıyı önlemeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Aldığı darbeyle burnu kanamaya başlayan Türk’ü milletvekilleri arabaya bindirirken, Sırrı Sakık saldırıyı yapan İsmail Ç.’ye tekme attı. Polis çıkan arbedeyi güçlükle yatıştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!