Ahmet Tekin Baykal'a tahliye yok

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Tekin Baykala tahliye yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2010 20:21

KAMUOYUNDA Sikorsky helikopterin de kullanıldığı ‘Anafor’ operasyonu olarak bilinen 7'si tutuklu 176 sanığın yargılandığı davaya, İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Mahkeme heyeti aralarında Ahmet Tekin Baykal'ın da bulunduğu 7 tutuklu sanığın tutukluluklarının devamına kararı verip duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce silahlı çete kurma suçundan cezaevine giren Ahmet Tekin Baykal liderliğindeki grubun yeniden suç örgütü oluşumuna giderek yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu iddiaları üzerine, 1.5 yıl süren takibin ardından Temmuz 2008’de İzmir, İstanbul, Ankara, Aydın, Kuşadası, Muğla, Balıkesir, Samsun, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya’da operasyon düzenlemişti.

Emniyet Genel Müdürlüğüne ait Sikorsky helikopterin de kullanıldığı ‘Anafor’ adı verilen operasyonda, Ahmet Tekin Baykal ile emekli albay, emekli askeri savcı, emekli 2 uzman çavuş, Danıştay'daki hakimlik görevinden istifa etmiş avukat, işadamlarıyla İzmir’de daha önce Asayiş Şube Müdür Vekilliği yapan emekli polis müdürü H.E.’nin de aralarında bulunduğu 58 kişi yakalanmış, 21 tabanca, 11 pompalı tüfek, bunlara ait çok sayıda mühimmat ve 1 çelik yelek ele geçirilmişti.

Haberin Devamı

Operasyonun devamında, Diyarbakır’da görev yapan eski İzmir İl Emniyet Müdürü yardımcılarından C.T. ile Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nun ifadesine başvurulmuş, operasyonla bağlantılı olarak gerçekleştirilen kumarhanelere yönelik ikinci operasyondaysa 6’sı polis 11 kişi gözaltına alınmıştı.
Bugün yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan Ahmet Tekin Baykal, Barış Ören, Serkan Gül, Serkan Vidinli, Maksut Tuğlu, Fikret Şahin ve Şeref Yıldız ile tutuksuz yargılanan 17 sanık ile avukatları katıldı. Ahmet Tekin Baykal, örgüt kurduğu ve örgüt lideri olduğu iddialarını kabul etmedi. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını belirtti. Dinlenen dört tanığın ardından tutuklu sanıkların talepleri soruldu.

Ahmet Tekin Baykal'ın avukatı Ceyhan Mumcu, müvekilinni 26 aydır tutuklu olduğunu, tutuklamada makul süreninin aşıldığını, mahkemenin bu yönde karar vermesini, vermediği taktirde tahliyesine veya denetimin serbestlik kanununun uygulanmasını istedi. Avukat Mumcu, “Helikopterle operasyon düzenleniyor, ama pavyonda çalışan müşteki S.E., ifadeye bir türlü alınamıyor. Neden mahkemeye getirilemiyor? Bu bizim suçumuz değil, devletin ayıbıdır” dedi. Tutuklu diğer sanıkların avukatları da aynı yönde talepte bulundu.

Haberin Devamı

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, dinlenmeyen ve duruşmalara bir türlü getirilemeyen müşteki ve tanıkların neden getirilmedikleri yönünde güvenlik güçlerine yazı yazılmasına, delillerin henüz toplanmadığını ve sanıkların kaçma süphesinin bulunduğundan tutukluluk hallerinini devamına karar verip, duruşmayı 1 Aralık'a erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!