'Ahmet’in yeniden üzülmesini istemiyorum'

Güncelleme Tarihi:

Ahmet’in yeniden üzülmesini istemiyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2012 17:01

Özgün müziğin efsane ismi Ahmet Kaya, ölümünün 12. yılında Frankfurt’ta anıldı.

Haberin Devamı

 Güneş Tiyatrosu’nda düzenlenen anma etkinliğine katılan Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, Paris’te bulunan mezarı Türkiye’ye götürmek istemediğini belirterek, “Ahmet’in yeniden üzülmesini istemiyorum“ dedi.

“Uçurtmam tellere takıldı‘ adlı belgeselin gösteriminin ardından dinleyicilerin sorularını cevaplayan Gülten Kaya, “Ahmet Kaya’nın en çok önemsediği şeyler onun özlediği ve talep ettiği şekilde gerçekleşmemişken onu götürmek incitici olur. Ahmet Kaya’nın ‘ tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir ülkenin dürüst bir vatandaşı olarak yaşamak istiyorum‘ diye tanımladığı ülkeyi hepimiz hakediyoruz. Onu böyle bir ülkeye emanet etmek isterim” dedi.

"VAKIF KONUSUNU ZAMANA BIRAKTIK"

Ahmet Kaya’nın ölümünden sonra çok zor günler geçirdiğini ifade eden Gülten Kaya, eşinin anılarını yaşatmak için de var gücüyle çalıştığını söyledi.  Gülten Kayan, “Ahmet Kaya’nın dinlenmesi adına arşivlerimizde ne varsa onu sevenlerle paylaştık. Nota ve şarkı sözleri ile biyografiler gibi yayınlarımız oldu. Eserlerini hayatın her alanında gündemde tutmaya çalışıyoruz. Bir sanat adamını eserleriyle birlikte koruma altına almanın yolu vakıflaşmaktan geçiyor. Ancak vakıf benim bireysel gücümü aşıyor. Vakıf konusunu zamana bırakıyoruz“ dedi. Anma toplantısında Ahmet Kaya eserlerini seslendiren Güneşli Şarkılar grubu büyük alkış aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!