Ahmet Çakar silahlı saldırıya uÄŸradı

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Çakar silahlı  saldırıya uğradı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 25, 2004 10:09

Eski milli hakemlerden, televizyon yorumcusu Ahmet Çakar, İstanbul Mecidiyeköy'de silahlı saldırıya uğradı. Çakar, ilk müdahalenin ardından ameliyat oldu ve odasına çıkarıldı.

Haberin Devamı

Eski FİFA hakemlerinden Ahmet Çakar'ı silahla yaralayan saldırganın, elindeki bir buket çiçekle Çakar'a yaklaşıp, yakın mesafeden ateş ettiği belirlendi.
  Â
Polis, Profilo Alışveriş Merkezi'nin alt tarafındaki Mecidiyeköy Sağlık Ocağı yakınında TV yorumcusu ve eski FİFA hakemi Dr. Ahmet Çakar'a yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından görgü tanıklarının bilgisine başvurdu.
  Â
Buna göre, 34 VD 5102 plakalı otomobiliyle doktorluk yaptığı Mecidiyeköy SaÄŸlık Ocağı'na gelen Çakar'ın yanına, araçtan inmek üzereyken elinde bir buket çiçek olan bir kiÅŸi yaklaÅŸtı. Çakar'a bir metre kadar yaklaÅŸan bu kiÅŸi, daha sonra tabancasını çekerek 3 el ateÅŸ etti.Â
  Â
Göbek ve bacağından 2 kurÅŸun yarası aldığı görülen Çakar, hemen hastaneye kaldırıldı. Saldırgan ise elindeki çiçeÄŸi yakındaki bir çöp tenekesine atarak kaçtı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemelerde, 9 milimetre çapında 3 adet boÅŸ kovan bulundu.Â
  Â
Görgü tanıkları, saldırgan ile Çakar arasında olay sırasında herhangi bir konuşma geçmediğini bildirdiler. Polis, olaydan sonra kaldırıldığı Avrupa Florence Nightingale Hastanesi'nde ameliyata alınan Çakar'ın henüz ifadesine başvuramadı. Öte yandan, Ahmet Çakır, ameliyatın ardından, odasına çıkarıldı.
  Â
YAVUZ: VAHŞİ BİR OLAY

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Bülent Yavuz,saldırıyı ''Kabul edilmesi asla mümkün olmayan, vahşi bir olay.  Türk hakem camiası olarak son derece üzgünüz. Kendisine acil şifalar diliyoruz'' dedi.

BELGE: DÜŞÜNCEYE KARŞI BİR SALDIRI

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Onur Belge ise, Ahmet Çakar'a yönelik yapılan silahlı saldırının medyanın susturulması için atılan bir adım olduğunu söyledi. Türkiye'de her zaman olduğu gibi düşünceye karşı saldırıların başladığını   vurgulayan Belge, ''Daha doğrusu bu saldırılar hiç durmuyor. Ahmet Çakar, sıradışı üslubuyla, belki de çoğunun onaylamadığı tavırla fikirlerini keskin bir dille söylüyordu. Beğenilse de beğenilmese de kaba kuvvetin, şiddetin bu noktaya gelmesi üzücü ve düşündürücüdür'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!