Ahh, ne romantik bir cep telefonu

Güncelleme Tarihi:

Ahh, ne romantik bir cep telefonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2001 00:00


Haberin Devamı

Bir adet kırmızı gül, bir kutu çikolata gibi klasik hediyeler, daha düne kadar kadınları heyecanlandırıp romantik bir aşkın habercisi sayılıyordu. Ama devir değişti. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre kadınları cep telefonu gibi elektronik eşyalar, çiçeklerden daha fazla heyecanlandırıyor. Bir başka deyişle romantizm öldü, yaşasın pragmatizm.

Daily Express gazetesinin dünkü haberine göre Hertfordshire Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir araştırmada, insanların belirli hediyelere karşı tepkileri tespit edildi. İnternet şirketi ‘‘amazon.co.uk’’nin sponsor olduğu araştırmada bilim adamları, bir grup kadın ve erkeği yalan makinesine benzeyen ve ‘‘psiko-galvanometre’’ denilen bir makineye bağladılar. Kendilerine sunulan hediyeler karşısında insan vücudunda meydana gelen elektriklenmeyi ölçtüler. Araştırma sonunda kadın deneklerin, kendilerine sunulan elektronik eşyalar karşısında daha çok etkilendikleri ortaya çıktı. En fazla heyecan yaratan alet ise DVD player oldu. Psikolog Dr. Adam Johnson sonuçları şöyle yorumladı:

‘‘Artık bir buket çiçek, bir kırmızı gül ve şık çikolatalar kadınların yüreklerini hoplatıp gözlerini parlatmıyor. Erkeklerin bu gerçeği, değişen zamanları dikkate almaları gerekli. Doğum günleri, evlilik yıldönümleri, sevgililer günü gibi özel günlerde, bir başarının ya da mutluluğun kutlanmasında jest yapacaklarsa, çiçekçilerde, şekerleme mağazalarında boş yere vakit harcamasınlar.

Derhal en yakındaki elektronik eşya mağazasına girip en şık eşyayı armağan olarak paket yaptırsınlar.

Şimdiye kadar romantik olarak kabul ettiğimiz armağanların önemi ve değeri değişti. 1900'lerde değil 2000'lerde yaşıyoruz. Gün kırmızı gül günü değil, kırmızı cep telefonu hediye etle günü.’’

Araştırmaya katılan kadınların yüzde 60'ı tüm özel yaşamlarının elektroniğe endeksli olduğunu da itiraf etti. Kadınlar, ‘‘Cep telefonları veya küçük bilgisayarlarımız olmasa aşk hayatımızın mahvolacağına ve kendimi huzursuz hissedeceğime inanıyorum’’ dedi. Erkeklerin ise yüzde 40'ı elektronik eşyaları olmadığı zaman ‘‘kendilerini kaybolmuş gibi ya da mutsuz’’ hissedeceklerini belirtti. Erkek ve kadınların hepsi, tüm ilişkilerinde elektronik aletlerin, özellikle cep telefonunun büyük bir rol oynadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!