Ağrı'da sel 6 can aldı

Güncelleme Tarihi:

Ağrıda sel 6 can aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2007 11:36

Ağrı'nın Hamur İlçesi'nde bugün öğleden sonra yağan sağanak yağmur ve eriyen kar sularının yolaçtığı sele kapılan biri çocuk 6 kişi öldü, 2 kişi de kaybolurken çok sayıda hayvan telep oldu.

Haberin Devamı

Dün saat 16.00 sıralarında başlayan sağanak yağış ve yüksek kesimlerde karın erimesiyle oluşan sel suları, özellikle Hamur'un Seyithanbey, Uğurtaş, Alakoyun ve Karlıca köylerinde yaşamı felç etti. Bazı köylülerin sel sularına kapıldığı bilgisi üzerine Hamur Kaymakamı Engin Sarıibrahim, beraberinde arama kurtarma ekipleri ile birlikte selin vurduğu köylere giderek incelemelerde bulundu.


6 ÖLÜ, 2 KAYIP


Sel sularının bölgede büyük zarara yolaçtığını belirten Kaymakam Sarıibrahim, yapılan aramalardan sonra sel sularına kapılan Demirkapı Köyü’nden Cimşit Kanpolat ile Karlıca Köyü'nden Haydar Eroğlu, imam nikahlı eşi Filiz Alp, çocukları Maksut Ahmet Alp ve Muhammet Alp ile Esma Akbaş'ın cesetlerinin dere yatağında bulunduğu bildirdi. Kaymakam Sarıibrahim, kayıp olan Uğurtaş Köyü’nden Erdoğan Akbaş ile Kaçmaz Köyü'nden Mehmet Cengiz’in arandığını söyledi. Kaymakam Sarıibrahim, kayıp olan Uğurtaş Köyü’nden Erdoğan Akbaş eşi Esma Akbaş ile Kaçmaz Köyü’nden Mehmet Cengiz’in de arandığını söyledi.

Haberin Devamı

40 DAKİKADA YAŞAM

Sel sularının köylerde büyük hasara neden olduğunu belirten Kaymakam Sarıibrahim, can kaybı ve kayıpların yanısıra çok sayıda hayvanın telef olduğunu ve tarım arazisinin zarar gördüğünü belirtti. Kaymakan Sarıibrahim, “Sel suları köy yollarını büyük ölçüde hasara uğrattığı için ulaşımda büyük güçlüklerle karşılaşıyoruz. Bölgede elektrik yok. Yağan 40 dakikalık sağanak yağmur, büyük bir sel getirdi. Bölgeden yardım istedik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!