Ağrı Dağı, turist istiyor

Güncelleme Tarihi:

Ağrı Dağı, turist istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ağrı Dağı, 1994'ten bu yana turizme kapalı... Ağrı Dağı'nın yeniden turizme açılmasını isteyen Turizm Müdürü Ahmet Yıldız'ın başvurusu, Vali Şemsettin Uzun tarafından seneye ertelendi.

Ağrı ve Iğdır Turizm Müdürleri, Ağrı Dağı'nın bu yıl turizme açılması gerektiğini savunurken, Iğdır Valisi Şemsettin Uzun ‘‘bu yıl da kapalı kalmasının daha uygun olacağını’’ söyledi.

Ağrı Turizm Müdürü Ahmet Yıldız, yaptığı açıklamada, dağın, güvenlik nedeniyle 1994'ten itibaren yabancı ve yerli turistlere kapatıldığını, dağa tırmanışın yasaklandığını, eteklerdeki yaylaların da kapalı tutulduğunu kaydetti. Yıldız, ‘‘Artık güvenlik sağlandı. Üç yıldır bölgede en küçük bir terör olayı yaşanmamaktadır. Bölge ekonomisi için büyük öneme sahip Ağrı Dağı'nın, bu yıl yeniden turizme açılmasını istiyoruz’’ dedi. Doğubeyazıt'taki turistik tesislerin yıllardır düşük kapsiteyle çalıştığını dile getiren Yıldız, bu yıl, turistik tesisler açısından da tatmin edici bir sezonu geçirebilmek için Ağrı Dağı'nın mutlaka turizme açılması gerektiğini kaydetti.

Iğdır Turizm Müdürü Hilmi Polat ise dağın bu yıl mutlaka turizme açılması gerektiğini belirterek, ‘‘Bu durum bölgemiz açısından da normalleşmenin göstergesi olacak. Ağrı Dağı'na tırmanmak ve görmek isteyen, Nuh'un Gemisi'nin olduğu söylenen yere gitmek isteyen insanlar, turizm acentaları aracılığıyla izin istiyorlar. Şahsi başvurular da oluyor. Fakat konu bizi aşıyor’’ diye konştu.

VALİ: SENEYE OLABİLİR

Iğdır Valisi Şemsettin Uzun, konuya ilişkin soruları yanıtlarken, İçişleri Bakanlığı'nın, Ağrı Dağı'nın turizme açılıp açılmaması konusunda kendilerinden görüş sorduğunu belirterek, ‘‘'Bu yıl da açılmasın' diye cevap verdik’’ dedi. Uzun, şunları söyledi:

‘‘Fakat herşey hâlâ net değil. Evet, Ağrı Dağı'nda şu anda terörist yok. Fakat, İran tarafında örgütün adamları var. Ağrı Dağı'na çıkışlar Bakanlar Kurulu kararı ile yasaklandı. Açılması da yine aynı mekanizmayla olacak. Askeri yetkililer de bizim gibi düşünüyor. Aslında, ben de dağın turizme açılmasını istiyorum. Fakat örgütün tekrar dağa sızması durumunda yine başa dönmüş oluruz. Onun için bu yıl da açılmasın dedik.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!