Ağlayarak çıktığı kapıdan gülerek girdi

Güncelleme Tarihi:

Ağlayarak çıktığı kapıdan gülerek girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2023 07:00

Kanseri yenip tekrar ücretli öğretmenlik yaptığı okuluna dönen Özlem Peker, "“Tedavi sürecinde hayata tutunmak için çabaladım. En büyük motivasyon kaynağım bir gün ‘kanseri yendim’ diyebilmekti. Bunu başardığım için çok gururluyum. Uzun süren kemoterapi sürecim, geçtiğimiz yıl doğum günümde yani 29 Ekim’de sona erdi. O gün yeniden doğdum" dedi.

Haberin Devamı

Çocukluk hayali öğretmenliğe kavuşabilmek için önce üniversitede Türk dili ve edebiyatı bölümünü okuyan ardından Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) hazırlanan 28 yaşındaki Özlem Peker, İstanbul Çatalca’da Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ücretli öğretmenlik yapıyordu. Geçtiğimiz yılın başında meme kanseri teşhisi konulan Peker kariyer yolunun başındayken çok sevdiği işi ve öğrencilerinden ayrılmak zorunda kaldı. O dönemde Hürriyet’te yer alan haberde hastalığına rağmen KPSS’ye hazırlanmaya devam ettiğini belirten Peker, “Okuluma kavuşmanın, öğrencilerimle olmanın hayalini kuruyorum. Sınıfımda derslerimi anlatmak istiyorum. Yeniden öğretmenlik yapabilmeyi istiyorum” demişti. Özlem öğretmen, kemoterapi sürecinin sona ermesi ve okulların açılmasıyla şimdi yeniden sınıfında yerini aldı.

Haberin Devamı

MOTİVASYONUM ‘KANSERİ YENDİM’ DİYEBİLMEKTİ
Okulun ilk günü öğrencilerinin kendini coşkuyla karşıladığını belirten Peker, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Tedavi sürecinde hayata tutunmak için çabaladım. Yeni hobiler edindim. Örneğin takı tasarlayıp sattım. Kazancımla kendime bir dikiş makinesi aldım. Ardından kıyafet dikmeye başladım. Çünkü kendime hiçbir zaman ‘ben kanser hastasıyım’ demiyordum. Bu durumu bir tek aynaya baktığımda hatırlıyordum çünkü saçlarım dökmüştü. Yine de bunun bir süreç olduğunu ve okula döneceğimi sürekli kendime hatırlatıyordum. En büyük motivasyon kaynağım ise bir gün ‘kanseri yendim’ diyebilmekti. Bunu başardığım için çok gururluyum. Hastalığımın ardından meme kanserinin simgelerinden biri olan pembe balonları, gökyüzüne uğurladım.

Ağlayarak çıktığı kapıdan gülerek girdi
YENİDEN DOĞDUM
Diğer yandan tedavi dönemimde yaşadıklarımı anlattığım bir kitap yazmaya başladım. Kitapla bu hastalığa yakalananlara rehberlik etmek istiyorum. Çünkü insan böyle bir şeyi öğrendiğinde ne yapacağını bilemiyor ve bunu yaşayan kişilerin tecrübelerini öğrenmek istiyor. Yazdığım kitapla diğer kanser hastalarına ışık olmak istiyorum. Bu süreçte en büyük destekçilerimden biri köpeğim Karam’dı. Kemoterapiye başladığımda saçlarım dökülüyordu. Karam da o dönem tüylerini dökmeye başlamıştı. Uzun süren kemoterapi sürecim geçtiğimiz yıl doğum günümde yani 29 Ekim’de sona erdi. O gün yeniden doğdum. Şimdi benim saçlarım tekrar çıkıyor, Karam da eskisi kadar tüy dökmüyor.

Haberin Devamı

AĞLAYARAK ÇIKTIĞIM KAPIDAN, GÜLEREK GİRDİM
Mesleğimi yapmayı çok istiyordum. Henüz KPSS’yi kazanıp atanamamıştım ancak ücretli öğretmen olarak görevime 2021 yılının eylül ayında başlamıştım. Ocak ayında ise meme kanseri teşhisi konuldu. İlk yarıyıl tatilinde tedavi sürecim nedeniyle işimi bırakmak zorunda kaldım. Ancak tedavim biter bitmez yeniden okula döndüm. Ağlayarak çıktığım bu kapıdan gülerek girdim.”

Ağlayarak çıktığı kapıdan gülerek girdi
‘EDEBİYATA İLGİM ONUN SAYESİNDE ARTMIŞTI’
11’inci sınıf öğrencisi Tunay Kavak, “Özlem öğretmeni çok seviyorduk çünkü bizim halimizden anlıyordu. Çok ilgiliydi. Şimdi iyileşip yeniden okula dönmesinden çok mutluyuz” diye konuştu. 9’uncu sınıftayken tanıştığı Özlem öğretmenin okuldan gittiğini öğrenince çok üzüldüğünü söyleyen 11’inci sınıf öğrencisi Yunus Emre Say ise, “Sınıf olarak zor bir dönemden geçtik. Çünkü ben edebiyatı hiç sevmezdim. Ama Özlem öğretmen sayesinde derse ilgim de sevgim de artmıştı. O gidince şevkim kırıldı. Ancak şimdi yeniden aramızda ve onun iyi olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor” dedi.

Haberin Devamı

‘OKULA DÖNMESİ ÇOK DEĞERLİ’
Okulda birlikte görev yaptığı öğretmenler ise Peker’in okula dönmesinden yana çok mutlu olduklarını dile getirerek şunları söylediler:
Kanser olmadan önce göğsündeki kitleyi fark ettiğini telaşla bize söyledi ancak kanser olabileceğine hiç ihtimal vermemiştik. Ama sonuçlar ortaya çıkınca ne yapacağımızı şaşırdık, bunu beklemiyorduk. Hepimiz çok üzüldük, ona moral vermeye çalıştık. İlk başta kabullenemedi, dünyası başına yıkılmıştı. Tedavi süreci başladığında mümkün olduğunca yanında olmaya gayret ettik. Uzun bir sürecin sonunda kanseri yendi ve aramıza döndü. Hepimiz çok mutluyuz. Mesleğini ve öğrencilerini çok seven arkadaşımızın yeniden okulda olması çok değerli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!