AGÄ°T'ten gözaltı tepkisi

Güncelleme Tarihi:

AGİTten gözaltı tepkisi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 05, 2011 11:35

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) medya temsilcisi Dunya Mijatoviç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na bir mektup yazarak, Türkiye'deki "basın özgürlüğünün gereği gibi uygulanmamasından duyduğu kaygıları" dile getirdi. Mijatoviç, gözaltına alınan gazetecilerin sayısının artmasından endişeli olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

 

SUÇSUZLAR HAPİSTE

 

Mektubunda AGÄ°T'in medya özgürlüğüne iliÅŸkin aldığı ve Türkiye'nin de üye ülke olarak uygulamakla yükümlü olduÄŸu kararları hatırlatan Mijatoviç, "AGÄ°T medya temsilciliÄŸi olarak ülkenizde medya özgürlüğüne iliÅŸkin yapılacak reformların hazırlanmasında ve uygulanmasında yardımcı olmaya hazırız" ifadesini kullandı.Â

 

Türkiye'de gözaltına alınan ve tutuklanan gazetecilerin sayısının yüksek olduğunu ifade eden Mijatoviç, "bu sayının artacağından büyük endişe duyduğunu" belirtti.

 

Mijatoviç, "Türkiye'de şu anda 57 gazeteci gözaltında. Devam eden davalar neticesinde bu rakamın 700 ila 1000 arasında bir sayıya ulaşacağı tahmin ediliyor" dedi.

 

Haberin Devamı

Mektubunda, AGİT'in basın özgürlüğüne verdiği önemi de hatırlatan Mijatoviç, Türkiye'nin de AGİT'in basın özgürlüğüne ilişkin aldığı kararlara uymayı ve uygulamayı taahhüt ettiğini belirtti.

 

Her ülkenin terörle mücadele etmek ve halkını teröre karşı koruma hakkına sahip olduğuna işaret eden Mijatoviç, "Güvenlik operasyonlarının basın kanunlarına ve medya özgürlüğüne aykırı olmaması gerektiğini" vurguladı.

 

Gazetecilerin hassas bazı konularda hazırladıkları haberlerin "kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğine" işaret eden Mijatoviç, "Türk otoritelerinin bu hassas haberlerin halk tarafından duyulması için engel değil yardımcı olması gerektiğini" savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!