Ağırlaştırılmış müebbetten 11 yıl 8 ay hapse

Güncelleme Tarihi:

Ağırlaştırılmış müebbetten 11 yıl 8 ay hapse
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 01:30

ESENYURT’ta hırsızlık şüphesiyle yakaladıktan sonra kaçmaya çalıştığı belirtilen 16 yaşındaki lise öğrencisi Ömer Barış Topkara’yı başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polis memuru Huzeyfe Davut Saygılı (20) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Saygılı’nın cezası ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal indirimi’ uygulanarak 11 yıl 8 aya düştü Topkara’nın ailesi kararı duyunca gözyaşlarına boğuldu. 

Haberin Devamı

Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada söz alan Saygılı “Ben yaralama ya da öldürme kastı ile hareket etmedim. Olay sonrası kamera görüntülerinde görüldüğü gibi üzüntüden bayıldım. Çok üzgünüm” dedi.

Mahkeme, sanığı ‘kasten öldürmek’ten önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Bu ceza daha sonra suçun ‘olası kastla işlendiği’ gerekçesiyle müebbet hapis cezasına indirildi. Eylemin haksız tahrikle işlendiğinin anlaşıldığını belirten mahkeme, cezayı daha sonra 14 yıla düşürdü. Sanığa iyi hal indirimi de uygulayan mahkeme heyeti, sanığı sonuçta 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Üye hâkim Halil Serin suç vasfına göre sanığın tahliyesine karar verilmesi gerektiğini belirtti. Diğer üye hâkim Alper Elmas da haksız tahrik indirimine şerh koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!