Ağır hakaretler

Güncelleme Tarihi:

Ağır hakaretler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2003 01:47

Mersin Yenice'de bir konser veren Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ, ‘‘Cemevi cümbüş yeri’’ diyen Diyanet Başkan Yardımcısı Taş ve onu görevden almayan yeni Başkan Prof. Bardakoğlu için ‘‘d...ü’’ dedi. Sağ, atamayı yapan iktidarı ise ‘‘güruh’’ diye niteledi.

Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ, Mersin Yenice Beldiyesi'ndeki konserinde iktidara ‘güruh’, ‘Cemevi cümbüş yeri’’ dediği iddia edilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necati Tayyar Taş'a da ‘d...ü’ dedi. Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Yenice Beldesi'nde düzenlenen 6'ncı Sıtkı Baba Aşure ve Pilav Şenliği'nde önceki akşam Arif Sağ da sahneye çıktı. ‘‘Kafamın tası attı, Yenice'ye geldim, içimi size dökersem rahatlarım’’ diyen Sağ, konuşmasında hükümete ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'na yüklendi. Sinirli bir üslupla konuşan Sağ, şunları söyledi:

TEPEM ATTI

‘‘Şimdi bir iktidar var ortada. Bu iktidar ‘biz masumuz, böyle güzeliz, böyle has adamlarız, ülkeyi kurtarmaya çalışıyoruz, Atatürk'ün izinden gidiyoruz, laiklik bizim bilmem neyimiz' diyen bir güruh. Sonra bu güruh kalkıyor, ‘din işlerini yürütsün' diye bir tane Diyanet İşleri Başkanı atıyor. Şimdi bu güruhun atadığı d...ü... ‘D...ü' diyorum çünkü, bu d...ü diyor ki, ‘Alevilerin cemi içkili cümbüşlü'. Tarihte de bize çeşitli iftiralar attılar, hakaret ettiler. Şimdi de bu sempatik olmayan güruh, parlamentodaki bu güruh (değersiz, aşağı görülen, küçümsenen topluluk, derinti ve sürü), böyle bir d...üyü bir kurumun başına koydu ve oradan bize küfür ettiriyor. Böyle bir adam gelmiş, Diyanet İşleri Başkanlığı'na oturmuş. Oturduğu koltuğu ısıtmadan nüfusu 22 milyonu bulmuş bir topluma resmen hakaret ediyor. Ben buradan Sayın Başbakan'a sesleniyorum, bu herifi hemen bu gün sabahleyin görevden alın. Bu adamı görevden almazsanız, bu faturanın altından kalkamazsınız. Bu laf bize çok ciddi bir hakarettir, biz bu hakareti yemeyiz. Şurada gelip adam gibi türkü söyleyeyim dedim ama elin iti bırakmıyor ki, adam gibi türkü söyleyeyim. İlla ki bir yerden fitnelik yapacaklar. Huyları öyle.’’ Herkesin ibadetinde özgür olduğunu belirten Sağ, ‘‘Ben şimdi burada, ‘camiye ne gerek var', desem bu uygun düşer mi? Uygun düşmez tabii. Bu iktidar bu herifi görevden almazsa bu herif ülkenin başına bela açar.’’

GÖREVDEN ALSAYDI

Konserdeki konuşmasında Diyanet İşleri Başkanı'nı suçlayan Arif Sağ, kastettiği cemevleri ile ilgili sözleri Başkan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu değil, Başkan Yardımcısı Necati Tayyar Taş'ın söylediğinin hatırlatılması üzerine şu açıklamayı yaptı: ‘‘Tabii ki, o lafı söyleyen adam Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı. Benim bahsettiğim o kişi. O lafı söyleyen adam, sorumlu orada, sonuçta başkanın da yardımcısı, o nedenle başkan da sorumlu. Orası bir kurumsa, başında adam varsa, yardımcısı böyle bir halt işliyorsa, Türkiye'deki 22 milyon insana resmen hakaret ediyorsa, inancından dolayı, ne olacak yani biz susacak mıyız? Ordaki lafı söyleyen adam genelde, burada Diyanet İşleri Başkanı da masumdur diyemeyiz. Başkan'ın sorumlu olduğu birisi söylüyor onu. Özellikle onu görevden almıyorsa, söylediği lafa itiraz etmiyorsa, onaylıyorsun demektir.’’

2 YIL İSTENDİ

‘Cemevi cümbüş yeri’ diyen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necati Tayyar Taş hakkında, ‘‘Aleviler'e hakaret ettiği’’ iddiasıyla iki yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!