Ağır Ceza hakimini soydular

Güncelleme Tarihi:

Ağır Ceza hakimini soydular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2009 15:05

İstanbul Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi olan Sinan Çelakıl, Beyoğlu'nda “tantanacılık" yöntemiyle soyuldu. Hırsızlar hakim Çelakıl'ın cebindeki 500 TL'sini çaldı.

Haberin Devamı

İstanbul Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Sinan Çelakıl (62), geçtiğimiz hafta İstiklal Caddesi Galatasaray Lisesi yanında bulunan bankamatikten yaklaşık iki deste halinde bin TL para çekti. Paraları cebine koyan Çelakıl, İstanbul'un en işlek caddesinde yürümeye başladı. Hakim Çelakıl'ı bankamatikten itibaren takibe alan 3 kişilik hırsız grubu, Çelakıl'ın bir kafeye girmesiyle harekete geçerek hakimin önünde kavga etmeye başladı.

 

'Tantanacılık' diye bilinen yöntemle numaradan birbirleri ile kavga eden hırsızlar Hakim Çelakıl'ın üzerine saldırdı. Kavganın ortasında kalan Çelakıl'ın bir anlık dalgınlığından faydalanan hırsızlardan biri, ağır ceza hakiminin cebine elini sokarak, bankadan çektiği deste halinde bulanan 500 TL'sini alarak kaçtı. Olayın ardından soyulduğunu fark eden Çelakıl ve çevreden yetişen vatandaşlar hırsızları kovalamaya başladı. Güvenlik kameralarının da kaydettiği olayda 3 hırsız kaçarak izlerini kaybettirdi.

 

Haberin Devamı

Olayın ardından harekete geçen Beyoğlu Asayiş Büro ekipleri tantanacılık olayını gerçekleştirdiği belirlenen A.T.'yi kıskıvrak yakalarken, kaçan diğer saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

 

TANTANACILIK NEDİR?

 

Hırsızların son zamanlarda yoğun olarak tercih ettiği bu yöntem yankesicilerin kaldırımcılık, tırnakçılık ve pislikçilik gibi 21 yöntemi arasında bulunur. Bu yöntemde bir grup hırsız birbirleri ile numaradan kavga eder. Gözlerine kestirdikleri mağdurun ya üzerine atlarlar ve parasını çalarlar ya da kavgayı ayırmaya gelen mağdurun cebindeki parasını alarak kaçarlar. Hırsız grubu bu yöntemi uygularken numaradan tantana yaptığı için yöntem suç dünyasında tantanacılık olarak bilinir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!