Ağar'dan Üsküdar Belediyesi'ne suçlama

Güncelleme Tarihi:

Ağardan Üsküdar Belediyesine suçlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 15:13

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Akrasay'da yaptığı basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Osmanlı ve Türk Tarihi okumasını tavsiye ettiği halde hâlâ çizgi roman kahramanları Red Kit ve Tommiks'i okumayı tercih ettiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

DP Aksaray İl Teşkilatının Eskil İlçesi'nde 23 Haziran 2007 tarihinde yapacağı mitinge giderken Aksaray- Konya karayolunun 35'inci kilometresinde meydana gelen trafik kazasında, partililer Avukat Refik Karabatak ve inşaat mühendisi Faruk Özyurt ile partinin eski il başkanlarından Sadık Gümüşsoy yaşamlarını yitirdi. Kazada ölen DP'liler için bugün Ulu Camii'de mevlit okutuldu. Mevlide DP Genel Başkanı Mehmet Ağar da katıldı. Mevlidden önce Grand Eras Otel'de basın toplantısı yapan Ağar, AKP ve CHP'yi eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çizgi roman kahramanlarını okuduğunu ileri süren Ağar, “Ben daha önce Başbakan'a, tavsiye de bulunmuştum; ‘Osmanlı ve Türk tarihini oku' diye. Ama Başbakan bunları okuma yerine Red Kit, Tommiks'i okumayı tercih etti. Anladığım kadarıyla bundan sonra da bu tür çizgi roman kahramanlarını okumaya devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

“CUMHURİYET ELDEN GİTMİYOR”

DP Genel Başkanı Ağar, Cumhuryet'in elden gitmediğini anlatırken, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet, seçime alet edilemez. Cumhuriyet'in, oylaması bir defa yapılmıştır. O da 1923 yılında. Ve o oylamada da kazanılmıştır. Cumhuriyet, hiçbir partinin demirbaşında kayıtlı olamaz. Cumhuriyet, seçime girmiyor. CHP ve genel başkanı seçime giriyor. CHP kaybedince, Cumhuriyet de kaybedecek, anlamına da gelmiyor. CHP, zaten bu ülkede 60 yılından beri kaybediyor.”

Geçmişteki görevi sırasında dağlarda terörle mücadele ettiğini belirten Ağar, “Terör örgütünü ancak biz bitiririz. Bu ülke de diğer partilerin genel başkanları, sıcak odalarında demeçler verirken, ben dağlarda terörle mücadele ettim ve sıfır noktasına getirdim. Terörle ben mücadele ettim. Göğsümü kurşunlara ben gerdim. Terörü durduracak olanlara soruyorum buradan, ne zaman terörü yendiniz ? Terörü, ben yendim. Biz iktidara gelince anaların gözyaşları dinecek, kınalı elli kızlarımız gelin olacak.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP'nın sergilediği tutumu da değerlendiren Ağar, “İşçiye, köylüye, memura, esnafa söyleyecek söz bulamayan AKP Hükümeti, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananları, ‘mağduriyet' olarak gösteriyordu. Meydanlar da, bu konuları işlediler. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında burnundan kıl aldırmayanlar, kibirlenenler, bu günlerde uzlaşmadan söz ediyorlar. Uzlaşma şimdi mi akıllarına geldi. Niçin ülkeyi bu hale soktular? Niçin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uzlaşmaya girmediler ? Çünkü, halka kendilerini mağdur göstereceklerdi. Ancak, yüce Türk Milleti bunların bu kibirli ve burnundan kıl aldırmayan politikasını yutmadı. Bunlara gereken cevabı da 22 Temmuz da verecek.”

Haberin Devamı

AKP'nin seçimlerde büyük paralar harcadığına dikkat çeken Ağar, halkın seçimlerde harcanan paraların hesabını ‘Bu değirmenin suyu nereden geliyor?' diye soracağını belirtirken, “Devletin uçakları, helikopterleri ile meydan meydan geziyorlar. Belediye işçilerini meydanlara taşıyorlar. DP olarak biz devletin imkanları ile değil. Halkın ve milletin sevgisi ile meydanlara çıkıyoruz. Onun bunun zorlaması ile miting yapmıyoruz” dedi.

Bilboardlardaki afişlerin belediyeler tarafından söküldüğünü savunan Ağar, İstanbul'daki Üsküdar Belediyesi'ni suçlarken, “Özellikle Üsküdar Belediyesi, bunu yapıyor. Her türlü resmi yazışmalar ve ödemeler yapmasına rağmen, yapılan bu davranışın da hesabı verilecektir” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!